Lažov

Darko Momić

Nije se osušilo mastilo na nedavnom komentaru na istom ovom mjestu u kojem je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić nazvan političkim šibicarem, klošarom, kokošarom, dripcem, uličarom, mufljuzom, pajacem i sitnim hohštaplerom, a on je to potvrdio i demonstrirao na najdirektniji način.

Komšić je sa govornice na 76. godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija istresao svoje frustracije i po ustaljenoj navici dijelio pridike Srbiji i Hrvatskoj, pri čemu se nije libio da otvoreno pozove na prekrajanje Dejtonskog mirovnog sporazuma na osnovu koga je nastala BiH.

- Kompleksno izgrađen sistem institucija BiH zasnovan na Dejtonskom mirovnom sporazumu otežava postizanje političkog konsenzusa - ne trepnuvši je poručio Komšić, čije trabunjanje je, na sreću, slušala samo nekolicina državnika u gotovo praznoj sali Generalne skupštine UN na Ist Riveru. Pojedine politike, nastavio je Komšić, kroz forsiranje diskriminacije i nejednakosti građana BiH žele izvršiti upad u ustavno-pravni sistem moje zemlje, kako bi imali “zlatni ključ” ili “zlatnu dionicu” upravljanja i donošenja svih odluka. Pored svih nabrojanih epiteta koje je zaslužio i koji mu i te kako pristaju, Komšić je pokazao i da je najobičniji lažov. Prvo je prije dva dana iz Predsjedništva BiH zvanično potvrđeno da nikakva telefonska sjednica ove institucije na kojoj su, kako je javno tvrdio Komšić, on i Šefik Džaferović glasali za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, dok je Dodik bio protiv, nije uopšte održana. U maniru sarajevskog jalijaša, Komšić ne samo da se nije udostojio da uputi izvinjenje javnosti već je samoinicijativno, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, otputovao u Njujork, gdje je nastavio da širi najbezočnije laži.

Komšić je, da budemo nešto blaži, potpuno pobrkao lončiće, jer niko, kao što je ustvrdio na svjetskoj pozornici, ne forsira diskriminaciju i nejednakost, već poštuje “sistem institucija BiH zasnovan na Dejtonskom mirovnom sporazumu”. Bilo bi pristojno da ima bar jedna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa BiH u kojoj nije naglasio da poštuje njen suverenitet, pa bi se onda moglo vjerovati Komšiću kada kaže da “želi izvršiti upad u ustavno-pravni sistem njegove zemlje”.

Očigledno nije svjestan da svakim svojim potezom smanjuje broj Srba koji su na sarajevska svojatanja BiH i tvrdnje da je to “njihova zemlja” odgovarali sa: “Malo je i moja”. Zato, samo naprijed Komšiću!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana