Krupne ribe

Željka Domazet

Živko Budimir, koga je u stolicu predsjednika FBiH ugurao visoki predstavnik, konačno je dolijao.

Poslije silnih blokada FBiH, koju u posrnuću drži od prošlih izbora do danas, valjda je konačno shvatio da se više predsjednička stolica ne može držati do unedogled i koristiti za kojekakve lopovluke, opstrukcije, podmićivanja, korupciju i kojekakve mahinacije svake vrste.

Mada je u svojim veselim obraćanjima javnosti tvrdio kako štiti Ustav i zakone, taj isti Ustav i zakoni su ga satjerali u ćošak iz koga više ne može ni makac.

Ne znamo šta je Budimir rekao inspektorima SIPA i tužiocima koji su došli u kabinet, ali je očigledno satjeran u ćorsokak isturio svog portparola da javnosti kaže da se pozvao na imunitet, da nije uhapšen i da je još u svom komotnom kabinetu. Taj nazovipredsjednik, koji je u javnosti mahao Ustavom i zakonima, poslije upada inspektora i tužilaca jasno je da ga nije ni pročitao, niti su ga te stvari zanimale.

Ovaj bivši general, koji je pomilovao preko stotinu najgorih kriminalaca i ubica, morao je znati prije nego što je zasjeo u ovu udobnu fotelju da u Ustavu kojim je mahao jasno piše da članovi izvršne vlasti u koje spada i njegova funkcija ne mogu da se pozovu na imunitet, jer ga po Ustavu Federacije nemaju.

Da su inspektori i tužioci imali pune ruke posla očigledno je i po tome, jer su pretresali sve što je dohvatila Budimirova ruka.

Ne znamo da li je SIPA upala u trenutku kada je Budimir primao mito ili dogovarao neke prljave rabote, ali je jasno da je dolijao. Nije tačno poznato koliko je novca Budimir primio za sve ove godine, ali je jasno da nije riječ o malim sumama kada se zna da je u Mostaru, gdje je takođe imao kabinet, njegovom šefu kabineta pozlilo.

Ne znamo ni da li će silni novac koji je pribavio kriminalom, korupcijom i bezakonjem svake vrste iskoristiti za advokate, ali je valjda i laiku jasno da ga više ne može spasiti ni visoki predstavnik, pa ma kako se on zvao.

Bez obzira na Budimira, valja pohvaliti akciju SIPA. Polako će na red doći druge krupne ribe koje već godinama plivaju u mutnim vodama FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana