Krsmanović

Goran Maunaga
Krsmanović

Otkako je Zdravko Krsmanović postao načelnik opštine Foča, za njega se vezuju mnogobrojne mahinacije i afere, a Jedinica za posebne namjene MUP-a RS, kao i nadležna tužilaštva, protiv njega su podnosili izvještaje radi nesavjesnog rada u službi, podstrekavanja na izvršenje krivičnog djela kao i zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema izvještaju kancelarije Pravobranilaštva RS u Foči, u vrijeme Krsmanovićevog "načelnikovanja" od 2006. do 2010. godine opština Foča izgubila je sudskih sporova u vrijednosti većoj od milion i po maraka.

Poređenja radi, opština Višegrad, koju takođe zastupa isto sjedište Pravobranilaštva RS, u 2009. i 2010. godini nije izgubila nijedan pravosnažno okončan sudski spor.

Dok u Pravobranilaštvu kao uzrok takvom činjeničnom stanju ističu nedostatak saradnje iz opštine Foča, što je možda i najblaže objašnjenje velikih novčanih i gubitaka sudskih sporova te opštine, Krsmanović to negira i odgovornost prebacuje na "nedostatak i nestručnost kadrova Pravobranilaštva".

To nije ništa novo za njega jer Krsmanović, uvijek kad nije u pravu, ima spremno objašnjenje da je za takvu situaciju kriv neko drugi.

Recimo, u "predmetu Srbinjeprevoz", u kojem policija tereti Krsmanovića da je protivpravno zaključio ugovor o kupoprodaji izlicitiranih nekretnina od "Srbinjeprevoza", navedeno je da je opština Foča na licitaciji, po pravu preče kupovine, kupila imovinu "Srbinjeprevoza" po najvišoj izlicitiranoj cijeni u iznosu od 500.000 KM.

I pored tih činjenica, Krsmanović tvrdi da se radi o "političkom pritisku koji neki moćnici aktiviraju tokom svakih izbora".

Vođen istom "logikom", Krsmanović tvrdi i da u Foči ne postoji Socijalistička partija, dakle ista ona čiji je fočanski Opštinski odbor protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog zloupotrebe i pronevjere stranačkog novca.

Može Krsmanović i javno i politički da iznosi neistine i da nam svima vrijeđa inteligenciju, ali to ipak neće moći da radi u sudskim procesima koji su pred njim, a njih nije malo. Čekaju ga i predmeti "Autokomerc", "Dampalma", hram Svetog Save u Foči, "HG inženjering", kao i tužba zbog dugova za zakupninu.

U sudu, sigurno, Krsmanović neće moći da tvrdi da je sve to izmišljeno u svrhu izborne kampanje ili da, možda, ništa od onog što se spominje u tim predmetima, u Foči uopšte nikad nije ni postojalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana