Kraj rata

 Veljko Zeljković
Kraj rata

Da li je na pomolu kraj rata u Ukrajini? Ako je suditi prema planovima velikih američkih fondova, ali i pojedinih milijardera, jedan takav scenario tokom ove godine nije nimalo nerealan. Krajem prošle godine, ispod radara medija, prošao je gotovo neopaženo sastanak ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i Larija Finka, prvog čovjeka “Blek roka”, najvećeg svjetskog investicionog fonda koji raspolaže s više od 11.000 milijardi dolara.

 

U šturom saopštenju nakon ovog sastanka, upriličenog putem video-linka, navedeno je kako su se dvije strane dogovorile da “Blek rok”, kao investicioni savjetnik učestvuje u savjetovanju ukrajinskih vlasti u obnovi ove ratom razrušene zemlje. Rezultat je ovo ranije potpisanog preliminarnog sporazuma, dogovorenog u novembru prošle godine, u kojem je navedeno da će ovaj fond savjetovati ukrajinsko Ministarstvo ekonomije, o “investicionoj mapi puta za rekonstrukciju ukrajinske privrede”.

U prevodu ovaj fond, koji pod svojom kontrolom drži većinu američkih medija, naftnih i kompanija koje se bave proizvodnjom oružja, lijekova i hrane, odlučivaće koje će to kompanije učestvovati u ovoj unosnoj obnovi Ukrajine, koja bi na kraju mogla ostati bez ičeg svog, kolonizovana i ucijenjena od strane krupnog kapitala koji vlada svijetom.

Ovu priču, navodno, inicirao je australijski rudarski milijarder Andrju Forest, koji je već pokrenuo investicioni fond za koji se nada da će vrijedjeti oko 100 milijardi dolara. Namjera ovog biznismena je da investira u obnovu i gradnju energetske i telekomunikacione mreže, dok bi “Blek rok” mogao da uspostavi potpunu kontrolu nad proizvodnjom hrane i vrijednim poljoprivrednim zemljištem, s kojim Ukrajina obiluje.

Na ovaj način Amerika će preko svojih kompanija i fondova “debelo” naplatiti svoju dosadašnju izdašnu vojnu i finansijsku pomoć Ukrajini. Pojedini nezavisni američki mediji su čak ovo nazvali - kupovinom Ukrajine od strane “Blek roka”.

Inače, fond “Blek rok” i s njim vlasnički povezan “Vangard”, imaju vlasništvo u skoro 90 odsto od 500 najvećih svjetskih kompanija koje se kotiraju na njujorškoj berzi. Prvi čovjek “Blek roka” Lari Fink nije taj koji vuče konce, već pomenuti “Vangard”, koji ima najveći udio akcija u ovom moćnom fondu. Prema nezvaničnim informacijama iza “Vangarda” stoje porodice Rotšfild, Rokfeler, Dupont, Karnegi, Buš, Orsini i Vindzor, odnosno britanska kraljevska porodica.

Zbog toga vjerovatno i kažu da ukoliko želimo vidjeti ko stoji iza nekog rata ili određenih dešavanja na globalnom nivou, pratimo tokove novca i ko iz toga najviše profitira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana