Komšija Džaferović

Darko Grabovac

“Komšije, nemojte živjeti sa spoznajom da se tu, oko vas, nalaze skrivene grobnice sa tijelima nevino ubijenih ljudi, a da vi šutite. Imajte na umu da dok god njihove duše ne nađu smiraj, ni vi nećete biti mirni.”

Poručio je to sa komemoracije u Potočarima, bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Naravno, apel se odnosio na srpsko stanovništvo sa područja Srebrenice i ne bi bilo ništa poštenije i blagonaklonije da ako neko nešto zna o mjestima gdje su posmrtni ostaci žrtava rata otkrije gdje su.  Stradali i  njihovi najmiliji zaslužuju da nađu mir .

Stara narodna poslovica kaže “pogledaj u Sunce, pa u komšiju”. E pa onda bilo bi dobro i da je komšija Džaferović pozvao sve one koljače Nasera Orića pa i samog komandanta 28. divizije Armije BiH da kažu gdje su brojna tijela ubijenih Srba sa područja Srebrenice i Bratunca, da apeluje na njih da sebi olakšaju dušu i pred Sudom kažu kako su klali srpsku nejač i žene... Valjda i srpske žrtve koje su bjesomučno ubijane i njihovi najmiliji zaslužuju da nađu mir svojih duša.

Bilo bi dobro da dobri komšija Džaferović osim što kao papagaj ponavlja floskule o NATO-u i evroatlantskim integracijama, nešto kaže i o nestalim Srbima i borcima Vojske Republike Srpske sa područja Vozuće i Ozrena.

Možda komšo Džaferović zna šta su radili pripadnici odreda “El mudžahid” sa 60 zarobljenih srpskih boraca... Kako su tvrdili svojevremeno poslanici SNSD-a koje u bojkotovali sjednice Predstavničkog doma, Vozuća i Ozren su mu poznat teren jer je tamo bio akter ratnih operacija. Ako zna ne bi trebalo da ćuti, da ga to ne tišti u duši.  Ali, ne želi da progovori jer u dejtonskoj tvorevini samo jedan narod ima pravo na  žrtve, samo je on stradao a drugi su statistička greška. 

Nije cilj ovih redova, ne daj Bože, da se zločin pravda zločinom jer sve majke jednako plaču za svojim najmilijim, već da javnost pa i političari u BiH shvate da žrtve jednog naroda nisu važnije od žrtava drugog ili trećeg kostitutivnog naroda.  I dobri “komšić” Džaferović bi morao da tako nastupa...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana