Komšićeve otrovne strijele

Perica Pećanac
Komšićeve otrovne strijele

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić po ko zna koji put je odapeo otrovnu strijelu netolerancije i njemu svojstvenog političkog bezobrazluka.

Ovaj put na meti nisu bili predstavnici iz Republike Srpske, već predsjednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, državnici koji su istakli da su Hrvatska i Srbija, kao potpisnice Dejtonskog sporazuma, jednoglasne u stavu da BiH treba da ostane jedinstvena država u kojoj se tri naroda moraju dogovoriti o ustavnim načelima na osnovu kojih će sagraditi funkcionalnu državu, u kojoj će biti obezbijeđena jednaka prava za svakog pojedinca.

Komšić je na takvom stavu "zahvalio" riječima da će "BiH ostati jedinstvena bez obzira šta mislili oni", a Tadiću poručio da podržava "cjelovitost i suverenitet Srbije bez Kosova".

To da Komšić podržava "cjelovitost i suverenitet Srbije bez Kosova", za Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji ništa nije novo, ali je neprimjereno i nedopustivo da Komšić kao član Predsjedništva BiH, institucije koja donosi odluke po principu konsenzusa, iznosi takva zvanična mišljenja.

Sasvim je jasno da, tipujući na još jedan mandat u fotelji člana Predsjedništva, Komšić pravi takav predizborni potez, očekujući još više bošnjačkih glasova na svojoj izbornoj adresi. Međutim, takve poruke može da daje svojim pionima u Sarajevu, a nikako predsjednicima država koje su garant Dejtonskog sporazuma.

Komšićev potez, pored nepoštovanja institucije koju predstavlja i državnika susjednih zemalja, otkriva još jednu činjenicu, a to je da se neće libiti da iskoristi sva moguća sredstva kako bi ostao na vlasti.

To mu neće biti problem, jer u Predsjedništvu BiH ima izvrsnog učitelja, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je pokazao svu svoju "političku raskošnost" u slučajevima poput Dobrovoljačke ulice i osuđenog ratnog zločinca Ilije Jurišića.

Najžalosnije po Komšića u čitavoj priči je to što BiH nikada neće priznati Kosovo, ma kako god on želio i prizivao!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana