Ko ne radi, zaradi!

Svjetlana Šurlan

Da cjelokupna javna uprava BiH ne radi kako treba, zna se već odavno, samo je još jednom, godinu za godinom, to potvrđeno analizom koju je uradio CCI.

Analiza, ni manje ni više, pokazuje kako je BiH smiješna država u kojoj sve može, pa i da se ništa ne radi, a prima enormno visoka plata.

Tako je, po ko zna koji put, postalo očigledno da većina onih koje je narod birao uopšte ne radi u interesu tog istog naroda, već da od njega novac uzima šakom i kapom, ne dajući mu za uzvrat ništa.

Sve se vrti u krug, pa su se tako poslanici dosjetili da svoj nerad pravdaju neradom ministara koji, kako kažu, ne izrađuju zakone pa Parlament nema o čemu da raspravlja.

Mada pojedine institucije, poput Ministarstva inostranih poslova BiH koje vodi Zlatko Lagumdžija, još uvijek ni nemaju plan aktivnosti.

Očigledno je da Lagumdžija, koji je po preuzimanju dužnosti MIP uporedio sa kanalizacijom, nije imao vremena da ga počisti, jer se uplitao tamo gdje mu nije mjesto, pa sada oni koji bi trebalo da nas predstavljaju u svijetu tumaraju po toj istoj kanalizaciji, izgubljeni u vremenu i prostoru.

Ispostavilo se da oni koji su se najviše džampali za pojedine pozicije nikada nisu ni imali namjeru da rade svoj posao. Namjere su im, evo vrlo brzo se pokazalo, bile da što manje rade, a što više zarade.

Većina njih i dalje nije savladala ni osnovnu radnu obavezu - da se pojavljuju na poslu, već pravdajući se ko zna kako, koriste svaku priliku da eskiviraju učešće u bilo kojem poslu.

I tako prolazi vrijeme, svake godine se naprave analize u kojima se vide rezultati nerada zaposlenih u institucijama BiH, ali se ništa ne promijeni.

A i kako će, jer oni koji bi trebalo to da mijenjaju, sami sebi bi morali ukinuti mnoga prava, a to, naravne, ne žele.

Ne žele da se odreknu plate od 3.000 do 7.000 maraka, toplih obroka, regresa, službenih putovanja i drugih povlastica kojima iz budžeta izvlače milione.

Ne žele da se solidarišu sa narodom, ne žele da žive u stvarnosti i da vide kako prosječan čovjek živi i da ono što oni rade ne vrijedi ni pare!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana