Kloniranje i putovanje

Željka Domazet

Da su javašluk i kriminal u institucijama BiH već odavno postali dobar materijal za neki kriminalistički film, pokazuje i slučaj zamjenika direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Marinka Šimunovića.

Naime, u putnom nalogu navedeno je da je on u jednom danu uspio jednim te istim automobilom po nezapamćenim snježnim nanosima da prejezdi više od 2.000 kilometara.

Ne znamo kako radi motorika ovog Ginisovog rekordera, ali da mu sa mjerenjima nije baš sve kako valja, pokazuje podatak da je po njegovoj računici kilometraža od Sarajeva do Mostara, pa do Banjaluke i nazad do Sarajeva, postala nešto duža neko inače.

Naprosto, po Šimunovićevoj računici ova ruta, koju je pravdao putnim nalogom, dugačka je kao od Sarajeva do Londona!

Prosto je bilo nevjerovatno da ovaj visokopozicionirani zvaničnik Direkcije za civilno vazduhoplovstvo, koji putovanja službenim automobilom finansira novcem poreskih obveznika, u jednom danu pređe takvu rutu.

Da stvar bude još bizarnija, pravdanje putnih naloga počelo je da lični na slučaj za nauku, jer se ljudi koji sjede u kancelarijama istovremeno nalaze i u službenim automobilima širom BiH.

Nećemo se stoga začuditi ako danas-sutra u dosijeima o svjetskim čudima BiH osvane kao zemlja u kojoj žive klonirani ljudi.

U ovoj rastrošnosti Šimunović i njemu slični svojim putnim nalozima jezde brzinom i dužinom ruta koje prelaze bijesnim automobilima, takođe kupljenim novcem poreskih obveznika, da bi im pozavidio i slavni Niki Lauda.

Ako, poslije silnih nalaza revizora i svih onih koji argumentovano ukazuju na propuste, ne budu reagovale nadležne institucije i zbog nesavjesnog trošenja budžetskog novca i svakojakih zloupotreba položaja ne počnu privoditi sve one koji su na razne načine ojadili ovu zemlju, BiH će se vrlo brzo sama ugušiti u sopstvenom javašluku.

BiH već uveliko pretenduje u mnogim kategorijama za obaranje raznoraznih rekorda, a slučaj sa Šimunovićem mogao bi ode i dalje od toga, pa da nas upiše i kao zemlju svjetskih čuda, u kojoj žive klonirani ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana