Klinički centar

Marijana Miljić Bjelovuk

Klinički centar Banjaluka konačno je krenuo sa spremanjem stanja u svojim redovima.

Prethodna rukovodstva najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj su izgleda više radila u korist propadanja, a ne dobrog poslovanja Kliničkog centra. O tome svjedoči i armija zaposlenih radnika u ovoj ustanovi, koji nisu bili potrebni ovom centru i nisu imali šta da rade, a za to su primali platu.

I danas se većina ljudi pita šta će zdravstvenoj ustanovi hostese? Koja je njihova funkcija u KC?

Prethodnoj upravi Kliničkog centra, koja je zaposlila hostese na pultovima, to je bilo sasvim normalno jer one su tu postavljene da daju informacije pacijentima kako da dođu do pojedinih odjeljenja u KC.

Pitamo se kako su se do zapošljavanja hostesa pacijenti snalazili u Kliničkom centru? Odgovor je sasvim jasan. Informacije su dobijali od portira, koji i sada rade, ali i pomoću uredno postavljenih putokaza do svakog odjeljenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pored 19 zaposlenih hostesa u KC, stvorena je i armija nemedicinskog osoblja. Gomilanje radnika, uvlačenje u dubiozu, očigledno su bili potezi prethodnih rukovodstava.

Njihovi pogrešni potezi pali su na leđa sadašnjoj upravi, koja mora da počne da sređuje stanje u ovoj ustanovi, te da se uhvati u koštac sa svim problemima.

Odnekud se mora krenuti kako bi se stanje u ovoj ustanovi konačno počelo popravljati, a sadašnja uprava krenula je sa uručivanjem otkaza i to za 200 zaposlenih na određeno vrijeme.

Koliko je Klinički centar doveden na ivicu propasti, svjedoče i podaci da trenutno dobavljačima duguje više od 40 miliona maraka, dok je poreski dug premašio osam miliona maraka. Međutim, ni sa dugovanjima ne prestaju problemi KC, jer u ovoj ustanovi ranije oko 2.670 radnika zbog neuplaćenih doprinosa nisu mogli da ovjere knjižice.

Očigledno je da se u Kliničkom centru ono što smo mislili da je nezamislivo, upravo dešava.

Zapošljavanju viška radnika, uvlačenju najveće zdravstvene ustanove u dubiozu mora se stati u kraj, jer krajnje je vrijeme da dobijemo zdrav zdravstveni sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana