Klinički centar za ponos

Anita Janković-Rečević

Na ponos građana Srpske i radnika u bijelim mantilima, najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj dobila je novo ruho koje po savremenosti nimalo ne zaostaje za najprestižnijim svjetskim klinikama.

Novootvoreno sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra RS konačno su omogućili preseljenje svih klinika pod jedan krov, na šta se čekalo i o čemu se sanjalo skoro pet decenija.

Iako je gradnja i opremanje novih prostorija UKC-a koštala Srpsku vrtoglava 84 miliona evra i to bez PDV-a, kratki pogled na nove savremene sobe, kupatila i operacione sale opravdava svaku uloženu marku.

Svečano otvaranje tih objekata može se okarakterisati kao jedan od najsrećnijih događaja u zdravstvenom sistemu Srpske u posljednjih pola vijeka jer su pacijenti širom naše Republike dobili daleko bolje uslove za liječenje. Put do ozdravljenja značajno je olakšan onima kojima je zla sudbina na leđa natovarila različite bolesti jer više neće biti primorani da idu s kraja na kraj grada u potrazi za dijagnozama i lijekovima. Takođe, oronule bolničke sobe sa dotrajalom stolarijom i neudobnim, istrošenim krevetima biće zamijenjene onim modernim u kojima se krevet podešava pritiskom na dugme. Novi objekat će uveliko olakšati i ljekarima i medicinskim tehničarima svakodnevno ispunjavanje Hipokratove zakletve. Najsavremenija medicinska oprema daće im vjetar u leđa na putu usavršavanja, ali i omogućiti da brže, lakše i efikasnije dobiju bitku sa bolestima koje vrebaju njihove pacijente.

Milionska ulaganja opravdana su i iz razloga što će zaposleni u najrespektabilnijoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj od sada imati mogućnost da izvode najsloženije zahvate zbog kojih su pacijenti išli u Beograd na liječenje. Ruku na srce, kritike zbog svečanog otvaranja novih prostorija UKC-a mogu da iznesu samo ljudi zaslijepljeni mržnjom prema svemu što je dobro i oni koji su ubijeđeni da nikada neće trebati usluge ovog zdravstvenog centra.

Ostali građani Srpske, koji su daleko brojniji, srećni su zbog svake novoizgrađene ambulante, doma zdravlja i bolnice u našoj Republici jer znaju da će im to omogućiti zdraviji život, što je u konačnici želja svih nas.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana