Kampanja

Željka Dobrić
Kampanja

Da za uspjeh na izborima nije presudno koliko je ko novca uložio u predizbornu kampanju, nego ono što je ponudio biračima, do sada uradio, ili obećao pa slagao, dokazali su i protekli opšti izbori u BiH.

Stranka za BiH Harisa Silajdžića potrošila je oko milion maraka da bi doživjela iznenađujući debakl, a njen predsjednik bio skoro izbačen sa političke scene. Uzalud mu podrška medija, silni ratno-huškački istupi pred Ujedinjenim nacijama, kojima je nastojao da mobiliše i pridobije bošnjački birački korpus i četvorogodišnja borba za unitarnu BiH. Narod je na kraju odlučio prema ličnim osjećanjima i željama i pokazao da, ako nije zadovoljan dosadašnjom politikom, bira drugu. Dokaz tome je Stranka za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića koji je ostvario značajan uspjeh. Stručnjaci tvrde da je tome doprinijelo to što je "novo lice" na političkoj sceni, što je narod poželio nešto drugačije, ali je svakako, imao značajan prostor za predizborno predstavljanje u svojim vlastitim novinama.

U slučaju PDP-a i Mladena Ivanića, kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, uspjeh nije polučio ni angažman britanskih marketinških eksperata i plaćenih 200.000 funti za njihove usluge. Da nije bilo ogromnog broja bošnjačkih glasova, Ivanić bi na izborima doživio Silajdžićevu sudbinu, jer ko bi glasao za političara koji je dokazano radio protiv interesa Republike Srpske.

Politička javnost u Srpskoj je odahnula, jer Ivanić nije postao član Predsjedništva BiH, jer bi Srpska morala da vraća njegove dugove, a on bi iz četvorogodišnjeg mandata izašao bogatiji. Gubitak obraza i političko dostojanstvo se ne važe.

Da nije bilo smiješno, bilo bi žalosno kako su opozicione stranke optužile medije za svoj debakl na izborima, jer kobajagi nisu bili dovoljno medijski promovisani. Dokaz da im nisu bili krivi mediji nego repovi koje za sobom vuku iz prošlih vremena, ali i loši programi i kadrovi, je HDZ BiH. Ova stranka je u FBiH na medije potrošila skromnu svotu novca, a postigla rezultate koji odražavaju podršku većine hrvatskog naroda.

SDA je takođe tvrdila da je u medijskoj izolaciji pa se, takođe, izborila za dobar izborni rezultat. Prema tome, nije presudan novac koji se uloži nego kvalitet koji se ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana