Kad se nerad isplati

Željka Dobrić
Kad se nerad isplati

Ako se jednom ministru u Savjetu ministara BiH prisustvo na sjednicama na kojima se odlučuje o BiH mjeri satima i minutama, kao što se mjeri Svenu Alkalaju za prvih šest mjeseci ove godine, sve je rečeno o toj instituciji, o ozbiljnosti Savjeta ministara, o samoj BiH.

Sven Alkalaj potrošio je četvorogodišnji mandat putujući po egzotičnim zemljama za koje više od polovine građana BiH nije ni čulo, navodno gradeći diplomatske odnose, a na sjednicama Savjeta ministara BiH za šest mjeseci proveo četiri sata i 48 minuta!

Bravo za polupismenog Svena Alkalaja koji je iskoristio rasulo u BiH i uživa kao beg, a sramota za Parlament BiH, Savjet ministara, nadležne institucije koje ga nisu upitale kako je svake od te četiri godine uspio da potroši više od 60 miliona maraka i dobije revizorske izvještaje sa rezervom. Nikada mu niko, osim malobrojnih pojedinaca čija se ne važi, nije rekao da može i krivično da odgovara.

Samo na putovanja Alkalaj je u prošloj godini potrošio 1,5 milion maraka za koje je uskraćena privreda u BiH, ali je zato Alkalaj pogledao sve bitnije teniske mečeve, a razgranatu diplomatsko-konzularnu mrežu koja troši kao ala, angažovao da mu obezbijedi ulaznice.

Komisiji u Parlamentu BiH, koja je zadužena da nadgleda njegov rad, Alkalaj podnese izvještaj kojim ih ubijedi da je bitno što je bio na Fidžiju, a na njihove teške optužbe za nerad kaže da je izvještaj revizora sa rezervom koji su dali MIP-u za prošlu godinu "vrlo pozitivan".

Savjet ministara BiH, koji je trebalo da nadgleda Alkalajev rad, u prvih šest mjeseci ove godine utvrdio je samo 12 različitih zakona, od kojih nijedan nije prošao parlamentarnu proceduru. Za isto vrijeme Vlada Srbije je utvrdila 62, a Hrvatske čak 184 zakona.

Kakva BiH, takav Savjet ministara sa pojedinim ministrima zajedno. Polupismeni oportunisti putuju i uživaju, a građani čekaju u redu na Birou za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana