Juriš na Srebrenicu

Krstina Ćirković

Svjedoci smo još jedne manipulacije Srebrenicom u režiji političara sa Baščaršije, koji pokušavaju da formiranjem nekakvog kol centra obezbijede lažne glasače, kako bi po svaku cijenu zadržali vlast i pribavili ličnu korist na štetu napaćenog stanovništva ove opštine.

Žalosno je što se njihova borba za vlast uoči predstojećih lokalnih izbora, kao i svih ranijih godina, bazira na prošlosti i ratnim dešavanjima.

Sjetimo se šatorskog naselja u Sarajevu i upornih pokušaja Bošnjaka prije četiri godine da od međunarodne zajednice izdejstvuju poseban tretman za Srebrenicu, odnosno izborna pravila koja su važila samo za tu opštinu. Opet uvode nova pravila, ali u ličnoj režiji i uz pomoć muftijstva, studenata i predstavnika žrtava.

Ali, ono što je tada prošlo, sada neće proći. Uzaludna su bila lobiranja i pokušaji zajedničkog djelovanja lidera četiri bošnjačke političke partije prema međunarodnoj zajednici i visokom predstavniku Valentinu Incku.

Međunarodni predstavnici, kao i predstavnici Republike Srpske, smatraju da je saživot u Srebrenici i BiH jedino rješenje i jedina nada za bolji život građana.

Nikome u Srebrenici sada ne treba podizanje tenzija i izazivanje međunacionalnih netrpeljivosti i to samo da bi se zadovoljili lični interesi političara, koji lagodno žive daleko od Srebrenice.

Nije tajna da se među bošnjačkim kandidatima za načelnika pominju imena onih, koji su se već okoristili o Srebrenicu i uživaju u veleljepnim vilama na području Sarajeva i Tuzle, odakle diriguju životima Srebreničana, koji u njoj istinski žive. Upravo su oni najglasniji u navodnoj borbi za bolji život i baš oni se, na razne načine dovijaju kako da uzmu što veći dio vlasti u ovoj opštini. Ako i idućeg oktobra budemo gledali “posebne” izbore zahvaljujući fiktivnim glasačima i novcu pribavljenom od uticajnih političkih lidera, vjerskih službenika i raznih organizacija, bićemo, nažalost, svjedoci poraza demokratije i surovosti politike, koja je u Srebrenici na sceni punih 12 godina.

Srbi, ipak, vjeruju u demokratske izbore u Srebrenici. Vjeruju da je došao kraj bošnjačkim manipulacijama i skretanju pažnje svjetske javnosti na ovu opštinu, u kojoj još ima nade za bolju budućnost i zajednički život Srba, Bošnjaka, Hrvata i drugih naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana