Jednostrane kritike

Željka Domazet

Da se Upravni odbor Savjeta za primjenu mira (PIK) iz sjednice u sjednicu bespotrebno sastaje, pokazalo je i ovo posljednje dvodnevno zasjedanje.

Ista meta isto odstojanje, što bi se poslovično kazalo.

Znalo se šta će politički direktori zaključiti i prije nego što su sjeli da razgovaraju.

Pa je tako, pored činjenica da je Federacija u silnim institucionalnim problemima, gdje Vlada radi gotovo u tehničkom mandatu, a federalni parlament se ne sastaje mjesecima, da se više od osam godina ne sprovodi odluka Ustavnog suda za Mostar, da su izbori u Stocu pretvoreni u mali rat između Bošnjaka i Hrvata, ponovo sva paljba usmjerena na Srpsku i njen referendum i demokratsku volju građana.

Da je kojim slučajem situacija u Srpskoj kao što je u FBiH i da u ovom dijelu BiH ne funkcioniše ništa kao što je to u dijelu gdje glavnu riječ vode Bošnjaci i Hrvati, salve optužbi sasvim sigurno ne bi izostale.

Ovako su ovi problemi pomenuti samo usput.

PIK se, eto, najviše bavi reakcijama koje su uslijedile nakon osporavanja prava jednom narodu da slavi ono što je njegova istorijska činjenica i koji samo želi da ga uvažavaju ni više ni manje nego kao i sve druge.

Valentin Incko poručuje da Ustavni sud BiH treba slušati, da ga treba jačati i finansijski i na sve druge načine, jer kako reče, on će danas-sutra kada OHR ode preuzeti njegovu ulogu i rješavati sporove između države i entiteta.

Upozorava da je Ustav BiH sastavni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i da su odluke Ustavnog suda konačne i obavezujuće te se moraju sprovoditi.

Nema Srpska ništa protiv Ustavnog suda kao institucije, ali i te kako ima protiv ovakvog u kome sjede trojica stranaca i koji uz dvojicu bošnjačkih sudija mogu donijeti kakvu god odluku žele.

Pa i onu o tome da jedan narod ne smije da slavi šta želi, a to je i onima koji su napisali kominike dobro poznato, ali ne žele da znaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana