Jahorina

Dragana Keleč
Jahorina

Prvi snijeg sa sobom obično nosi i zimske radosti, a prve pahulje su posebno važne za turistička mjesta, koja cijele godine željno čekaju ovaj "dar sa neba", jer za njih tek tada počinje zimska idila.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini, jednoj od najprimamljivijih destinacija, kako domaćih tako i stranih turista, napokon je počela sezona. Stigao je snijeg. Stigli su i prvi gosti. Ali, avaj! Da svaku bajku sa lijepim početkom, pa tako i ovu zimsku, mora nešto da pokvari, svjedoci su oni koji su se juče zatekli na toj planini...

Zimsku čaroliju odlučili su da pokvare, ni manje ni više, nego inspektori.

Zbog čega? Kako? I zašto baš sada, kada je zimska bajka tek na početku, vjerovatno znaju samo oni?!

Jednostavno, inspektor Pajo Kenjić i njegove kolege sa prvim pahuljama snijega došli su na ideju da bi najbolje bilo da u tom momentu zapečate sve kuće koje nemaju upotrebnu dozvolu.

Iako su protiv toga svi - od mještana, glavnih u Inspektoratu RS, pa čak i resornom ministarstvu, Kenjić je neumoljiv!

Riješili su oni da se ne daju tako lako! A koliko će biti odlučni, pokazuje i činjenica da će sve kuće koje nemaju upotrebnu dozvolu ograditi i crvenim trakama čak...

Da je revnosni inspektor našao baš ovaj trenutak da radi ono što je vjerovatno puno ranije naumio, zapanjilo je sve!

Izgleda da se prilikom planiranja niko nije zapitao o tome kako će Jahorinu posjetiti turisti kada bude izgledala kao minsko polje... Niko se nije zapitao ni o tome koliko će štete da donese mnogim ljudima koji od dolaska turista žive. A o tome kakva će to "promocija" biti za zimski turizam i cijelu Republiku Srpsku, i da ne govorimo!!!

Loš plan Kenjiću i inspektori!

Niko ne osporava da treba da se gradi po zakonu... Da se treba stati u kraj nelegalnom građenju, da niko ne smije da zarađuje na nelegalnoj gradnji. Ali je trenutak za poštivanje zakona izabran pogrešno.

Jahorina, kao planina i ponos Republike Srpske, to nije zaslužila. Ona treba da privuče ljude iz cijelog svijeta, da nas promoviše u što boljem svjetlu. Da cijeli svijet vidi ono o čemu drugi mogu samo i da sanjaju.

Nedopustivo je da ovaj "cirkus" pokvari zimsku bajku ove turističke destinacije. Nedopustivo i neoprostivo! Na vama je red, glavni inspektori, u vas su uprte oči nadležni u ministarstvima. Nije nam potrebna ova loša reklama u svijetu, kada zaslužujemo bolje!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana