Izvršni sekretar za uvrede

Goran Maunaga

Ako je i od Rajka Vasića, previše je. "Otkud toliki altruizam među kopiladima", rečenica je koju je izvršni sekretar SNSD-a napisao na svom blogu, što je s pravom izazvalo ogorčenje studenata koji su zatražili njegovu smjenu iz vrha najjače političke stranke.

Taj Vasićev gaf zaista se više ne može svrstati ni pod "Vasićevu lucidnost", čime se već godinama pokušavaju opravdati njegovi radikalni i teško objašnjivi istupi, izjave, stavovi, a kamoli da se ti njegovi "studenti kopilad" objasne Vasićevom "umjetničkom slobodom". Umjesto stručne analize studentskih zahtjeva za izgradnju četvrtog paviljona i ukazivanja studentima na greške, makar i uz njegovo neizbježno ironisanje i zaumne novosloženice, Vasić pribjegava uvredama studenata. Dakle, s pravom treba postaviti pitanje da li je četvrti paviljon zaista najveći problem koji imaju? Zašto ne traže poboljšanje kvaliteta nastave, nastavnog kadra i znanja koje im se prenosi? Zašto ne traže odgovornost zbog nezakonitosti oko davanja diploma? Zašto su na tim protestima "targetirali" dva političara i kakve veze predsjednik RS ima sa paviljonom? Zašto su, nasuprot tome, nekima naklonjeni, i ranije i sada? Zašto su bili kooperativni sa prethodnom SNSD-ovom vladom, a sa sadašnjom nisu? Vasić ne zna da napravi takvu analizu, ali zna da pljuje i bljuje, a njegove uvrede na račun medija su svakodnevne. Niko mu na njih nije odgovarao, a "zapišavao" je i vrijeđao najprimitivnije što je mogao. U jednoj od posljednjih kolumni napisao je ovako: "Za skoro dvadeset godina mediji nisu stvorili nijedno novinarsko ime, emisiju, niti je koji medij izborio status kultnog, referentnog i profesionalnog".

Možda je to stvarno tako iz Vasićeve vizure, ali pravi dokaz njegovog novinarskog kapaciteta, desetogodišnje novinarske karijere koja je ostavila "neizbrisive tragove u istoriji novinarstva bivše Jugoslavije", jeste upravo njegov blog. Na kome i nema ničeg osim pljuvačine.

Samo bard novinarstva može sebi dati za pravo da napiše da se "medijska scena u RS doista ubrložila, ubalegala i usrala i šefa i stanicu" i da "uživa kad Milanović jebe medije".... Malo je ovdje prostora u koji bi stale sve Vasićeve uvrede koje nikad i nigdje i ne bi ugledale svjetlo dana da nije interneta i njegove štamparije. 

U civilizovanim zemljama visoki funkcioner neke stranke, partije, predstavnik vlasti, opozicije, pa i novinar, ne može na društvenim mrežama da se ponaša kao slobodan strijelac. Stav, tvitanje, pisanje jedne javne ličnosti uvijek je javno i zvanično, a ne privatno. Zato takva opravdanja za uvrede koje iznosi Vasić nemaju smisla. Ali to nije naša briga. "Politika je, nažalost, takva, danas klot, sutra frket. Mi koji držimo kurs, pušimo kurac", kaže Vasić. Ako i to neviđeno vrijeđanje studenata spada u držanje kursa, onda neka Rajko samo nastavi da radi svoj posao. Spremni čekamo tvoju pljuvačinu i nećemo ti odgovarati. Pljuj i bljuj, sekretaru!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana