Izetbegovićevo ratno spremanje

Željka Domazet

Da se BiH još nije oporavila i očistila od ratnog blata i ratnih poriva, najbolje pokazuju izjave lidera SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji javnost truje ratnohuškačkim porukama.

Izetbegovićeve otrovne ratne strijele naročito su izražene u posljednje vrijeme, pa glasno najavljuje da se na području koje najdirektnije kontroliše stranka koju vodi proizvode haubice, duge i kratke cijevi, dronovi i kojekakve vrste naoružanja za koje kaže da se neće prodavati nego spremati za "ne daj bože".

Ako se u ovoj zemlji mora držati pod kontrolom svako proizvedeno ili uvezeno naoružanje ili ratna oprema, onda se postavlja pitanje da li je i kako moguće da se u kojekakvim magacinima i skladištima gomila taj materijal koji se može iskoristiti kada to Izetbegoviću i njemu sličnima padne na pamet.

Vrlo je indikativno da o Izetbegovićevim jasnim porukama ne raspravlja ni kolektivni šef zemlje koji je i vrhovni komandant Oružanih snaga BiH.

Trebalo bi znati, takođe, i na koju to vojsku, koju namjerava da naoruža, bošnjački član Predsjedništva računa, ako ne na onu kojom samo jednom trećinom svoga glasa može računati. Jer ako analiziramo njegove izjave, nije isključeno da se pored ove zvanične negdje u pritaji oprema i neka druga koja će slušati samo Izetbegovićeve komande.

U svemu ovome začuđujuća je ćutnja i međunarodnih zvaničnika, kojih kod nas ima na pretek i koji žmure i koji su gluvi na sve provokacije u zemlji koja se još nije oporavila od stradanja.

Zato optužbe da je hitna sjednica Parlamenta na kojoj će poslanici raspravljati o Izetbegoviću zakazana iz čistog hira i iz predizbornih razloga ni u kom slučaju ne stoje.

Ako zakonodavna vlast na transparentan način ne pretrese i Izetbegovićeve navode i sve što se oko naoružavanja u namjenskoj industriji u Federaciji dešava, potvrdiće se da će zadugo ostati bure baruta i da je samo pitanje dana kada će nekome pasti na pamet da izazove varnicu.

Ne bude li volje da se o naoružavanju o kome Izetbegović govori otvoreno raspravi, onda zasigurno u ovoj zemlji dobra zadugo biti neće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana