Izetbegovićevi praznici

Vedrana Kulaga
Izetbegovićevi praznici

U BiH čudima nikad kraja. Iz krajnosti u krajnosti, bez novog Savjeta ministara BiH, budžeta za ovu godinu, preko nejasne slike o rješenjima u vezi sa zakonima koje se nalaze na putu BiH ka evropskim integracijama stigli smo, i ove godine do obilježavanja famoznog 25. novembra.

Ponovo se pokazalo da je novija istorija predstavnicima Bošnjaka slabija tačka, kao i da im Dejton ne znači apsolutno ništa, dok datume, kao što je gore pomenuti, pokušavaju da nametnu svima u BiH.

Nametanja, nametanja, nametanja i opet nametanja, naravno u pauzi između kršenje Ustava BiH, jedini su vidljivi rezultati rada bošnjačkih političkih predstavnika u BiH, koje predvodi niko drugi nego njihov čovjek u Predsjedništvu - lično Bakir Izetbegović.

Koja je njegova uloga i po čijim notama igra na novoj političkoj pozornici BiH za koju, i dalje, vjeruje da je rođena davne 1943. godine?

Kako je moguće da Izetbegović žmuri nad tako očiglednim tačnim istorijskim podacima koji kažu da je BiH međunarodno priznata u Dejtonu mnogo godina kasnije.

On to, međutim, ne vidi tako. Bakir Izetbegović koristi svaku priliku da ide kontra Ustava i zakona BiH, da ide unazad u prošlost bez ikakvog dodira sa sadašnjošću i realnošću.

Tako je Bakir juče trebalo da prisustvuje manifestaciji "ODBRANA BiH-Igman 2011" i to ni manje ni više nego u Domu Oružanih snaga.

Ovo, naravno, nije prvi put da se slične "manifestacije" održavaju u objektima i prostorijama koje su zajedničke svim konstitutivnim narodima u BiH.

I ranije se dešavalo da se zajedničke prostorije uzurpiraju za takve povode, i što je još gore, uz odobrenje onih koji bi trebalo da znaju za šta služe pomenute prostorije.

Da se Bakir i ostatak političkog miljea sličnih mu struktura u Sarajevu ponašaju kao da su izmislili, tako im dragu BiH, i da u njoj mogu i smiju da rade šta god i gdje hoće, svima nam je jasno. Istovremeno je neshvatljivo da za sve to dobijaju saglasnost pojedinaca, koji takvo ponašanje ni u snu ne bi trebalo da dozvole.

Ali čemu sve riječi kad Bakir Izetbegović ne prestaje da gleda u prošlost i događaje kojih odavno više nema i na čijim osnovama su izgrađene neke nove osnove, nove vrijednosti koje imaju svoje datume, koje zaslužuju da imaju svoje rođendane i da se oni dostojno i obilježe.

Koliko je i kome stalo do Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je zaustavio nemilosrdni rat na ovim prostorima i utihnuo sirene uzbune, pokazao je 21. novembar - dan Dejtona i mira.

Republika Srpska je praznovala taj dan, a u FBiH taj dan je bio samo ponedjeljak, običan ponedjeljak i ništa više. Šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana