Izborni rezultati

Svjetlana Šurlan

CIK je ciknuo, bila je posljednjih dana jedna od rečenica koja se najčešće mogla čuti u narodu. Čekajući rezultate opštih izbora, koji su kao nikada do sada iz CIK-a davani na kašičicu, narod je sve više bio skeptičan o pitanju završetka brojanja glasova.

Neizvjesnost je bila veća, jer su i iz tabora pozicije, ali i opozicije najavljivali da im baš neprebrojani glasovi donose pobjede na različitim nivoima.

Nakon 15 dana rezultati su objavljeni, utvrđeni i počelo je kalkulisanje političkih partija, a i među narodom.

Ko će s kim, ko koliko ima poslanika, hoće li ko koga izdati, u kojim kombinacijama je tijesna većina, a u kojim komotna?

Kakav će biti odnos stranaca prema BiH ako u vlasti budu "oni", a šta ako budu "ovi", ko se s kim ne podnosi, a ko će s kim na zelenu granu...?

Ova pitanja sigurno će biti u fokusu još neko vrijeme, sve dok se u parlamentima ne izaberu sastavi vlada i Savjeta ministara, dok sve ne bude na stranicama službenih glasnika, dok se ne primopredaju dužnosti i dok svi jedni drugima ne čestitaju na novim funkcijama.

Ono što treba da bude prioritet izabranih lica je svakako da ovaj period formiranja izvršnih i zakonodavnih organa vlasti traje što kraće.

Narodu je i previše svega, pogotovo čekanja da se konkretne stvari počnu rješavati.

Nove vlasti toga treba da budu toga svjesne i da se uhvate posla, od sređivanja stanja u institucijama, na terenu, u ekonomiji, zdravstvu, obrazovanju...

Sve oblasti zahtijevaju intervenciju i to se očekuje što prije.

Što prije izabranici naroda to shvate i počnu raditi, sasvim sigurno će i prije ispuniti očekivanja onih koji su ih birali, a time možda steći i povjerenje i za iduće izbore.

Ako pak ne budu odmah radili, kao što je često bio slučaj, te ako vrijeme budu gubili na duga dogovaranja u vezi sa raspodjelom fotelja, narod će to sasvim sigurno prepoznati i zapamtiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana