Izbori

Željka Dobrić
Izbori

Šesti po redu opšti izbori od završetka rata u BiH završeni su juče, a građani su imali jedinstvenih 12 časova u toku kojih je trebalo da kažu šta misle, žele i očekuju u budućnosti, koga žele da ih predstavlja i u toku kojih je trebalo da pokažu da razmišljaju.

Rezultati izbora pokazaće šta misli Republika Srpska, a šta FBiH, koga smatraju dostojnim vođom za iduće četiri godine i čija je politika za njih ispravna.

U vrijeme predizborne kampanje ponuđeno im je mnogo opcija, od poboljšanja ekonomije i života, preko bolje saradnje među entitetima i očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, pa do jačanja Republike Srpske ili BiH, a oni su odlučili kome da vjeruju.

Svaki onaj građanin koji je izašao na izbore pokazao je da zna šta želi i šta očekuje od političara u sljedeće četiri godine. On je dio kritičke javnosti koja će pohvaliti i nagraditi i ubuduće dobre političke poteze, zahtijevaće odgovornost i boriće se za svoje stavove i prava. Birajući političare, birali su i svoju budućnost.

Svaki onaj građanin koji je na jučerašnjim izborima apstinirao i nije iskoristio svoje demokratsko pravo, ali i obavezu da glasa, pokazao je da mu je svejedno ko ga vodi i predstavlja. Pokazao je da mu je apsolutno svejedno kako živi. Za svakog tog građanina jednaki su oni političari koji su do sada Republiku Srpsku i BiH vodili naprijed, gradili i razvijali, sa onima koji su radili samo za svoj interes, koji su prodali narodne interese za svoje lične i koji ni ubuduće ne mogu da ponude ništa dobro.

Građani koji nisu izašli na izbore neće u iduće četiri godine imati ni pravo da kritikuju niti da tvrde da u BiH nikada neće stvari krenuti nabolje, jer se nisu ni potrudili da nešto promijene ili sačuvaju.

Nema mjesta tvrdnjama da pojedinačan glas nije bitan jer zbir pojedinačnih glasova koji na izborima zahtijevaju od političara bolje sutra, je prilično bučan i snažan zahtjev koji nije lako zanemariti i iznevjeriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana