Izbori

Željka Domazet

Izbori su odvajkada u svakoj iole normalnoj zemlji predstavljali najjači vid demokratije u kojoj se za ono što će biti nakon tog izbornog dana jedino pitaju glasači, svi oni koji su punoljetni i sposobni da razmišljaju svojom glavom.

Izborni dan je odvajkada bio dan narodni, dan kada glavnu i jedinu riječ ima narod. Na taj dan istu snagu imaju i prvi čovjek u državi i običan paor, i domaćica, ljekar, student ili radnik.

Dan kasnije ništa neće biti isto. Svjetlo na naredne dane daće upravo brojke i kombinatorike koje će zavisiti od onoga kako smo svi mi zajedno glasali i zaokruživali.

Ono što se od svakog glasača očekuje jeste da izađe na biračko mjesto i glasa za one za koje smatra da će mu u naredne četiri godine biti najbolja garancija da će živjeti bolje nego ranije i omogućiti da u najboljoj mjeri iskaže sve svoje potencijale. Svaki birač treba da se opredijeli za onu opciju za koju smatra da će mu obezbijediti izvjesniju budućnost, kako njemu, tako i njegovim potomcima.

Bez obzira na to šta i kako su im prezentovali mnogobrojni kandidati, stranke i koalicije u proteklih mjesec da bi dokazali kako pripadaju evropskim i demokratskim narodima, birači u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i u BiH u cjelini treba da obave svoju demokratsku dužnost i da svojim ponašanjem ne dozvole da padne ljaga i na njih, na stranke i kandidate za koje glasaju, kao i na one čija imena neće zaokružiti. Izbori na koje treba da se odazove što veći broj glasača, a naročito mladih, jer budućnost je na njima, treba da pokažu kakvu to budućnost žele narodi ove zemlje i opredijele se za one za koje vjeruju da će im obezbijediti ono što im treba.

Isto tako glasačima treba omogućiti da sve protekne u najboljem redu, a prije svega, treba poštovati njihov izbor, što znači da se ne smiju dozvoliti manipulacije i izborne krađe.

Stoga svako ko krene prema kutiji za glasanje, ako želi bolji i perspektivniji sutrašnji dan hladne glave će zaokružiti svoje favorite i učiniće to dostojanstveno i zrelo.

Stoga, kako izaberemo, tako će nam i biti. Srećan nam izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana