Izbori u Srebrenici

Željka Domazet

Bošnjačke političke stranke sa SDA i njenim liderom Bakirom Izetbegovićem na čelu ubijeđene su izgleda, da Ustavni sud ove zemlje mora da igra isključivo onako kako one sviraju.

Toliko su ubijeđene da Izetbegović, već računajući na to da će Ustavni sud BiH odlučiti da budu poništeni i ponovo održani izbori u Srebrenici, unaprijed prijeti i upozorava Centralnu izbornu komisiju da je nepoštivanje odluka Ustavnog suda krivično djelo.

Duraković je juče, uz svesrdnu podršku SDA, SBB-a, SDP-a, DF-a i SBiH, uputio Ustavnom sudu apelaciju, kojom traži ponovne izbore za načelnika Srebrenice i privremenu zabranu objavljivanja konačnih rezultata.

To što su sve relevantne institucije utvrdile i jasno objasnile da Duraković ničim nije oštećen i da na izborima u Srebrenici nije bilo ničeg spornog, za njih izgleda apsolutno nije važno.

A time i on i oni koji ga podržavaju gaze nezavisnost najmanje dvije institucije - Centralne izborne komisije, koja nije udovoljila željama onih koji stoje iza Durakovića, koji je izgubio izbore u Srebrenici i Apelaciono vijeće Suda BiH, koje je odbilo Durakovićevu žalbu i potvrdilo da su izbori u Srebrenici bili regularni.

Osim toga, zaboravljaju Izetbegović, Duraković i ostali da zaštitu izbornog prava obezbjeđuju CIK i Apelaciono vijeće i da tom materijom Ustavni sud ne bi trebao da se bavi.

Kako su stvari u ovoj zemlji krenule, ne bi nas danas-sutra iznenadilo ni to da oni koji aplaudiraju idejama da samo predstavnici bošnjačkog naroda mogu biti alfa i omega u Srebrenici i da izbore treba ponavljati dok se takva opcija ne uštima, od Ustavnog suda zatraže da niko u ovoj zemlji ne smije spomenuti bilo šta što se Izetbegoviću i Durakoviću ne dopada.

Kada se sve poreda i sabere, ako je i od SDA, Durakovića i Izetbegovića i njima sličnim - previše je.

A o tome šta bi poništavanje izbornih rezultata koji su legalno i legitimno sprovedeni u Srebrenici donijelo cijeloj BiH, suvišno je i govoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana