Ispit humanosti

 Milijana Latinović
Ispit humanosti

Brojne djevojčice i dječaci u Republici Srpskoj, čim zakorače na pozornicu života, započnu i neke velike, često veoma teške bitke. Njihova malena pleća nisu dovoljno jaka da sama iznesu sav teret, ali uz ogromnu ljubav roditelja, znanje i pomoć ljekara i sveg medicinskog osoblja dobijaju i najteže bitke.

Za te male, tek rođene borce, koji požure da svijet ugledaju ranije ili se rode sa određenim zdravstvenim problemima, savremeni inkubator znači ni manje ni više nego život.

Od te čudesne kutijice u kojoj provode određeno vrijeme zavisi sve.

Zato je pred svima nama 13. godinu zaredom najljepša akcija koju Srpska ima, “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Jedinstvena je to prilika da pokažemo ono najbolje, da damo svoje malo kako bi svako porodilište u Republici dobilo savremen transportni inkubator, jer mali borci često moraju na putovanje čim se rode, a ono mora biti bezbjedno i moraju imati sve što im je neophodno.

Ovo je savršena prilika da se okanemo kojekakvih podjela na crvene, plave i žute, vlast i opoziciju, pobjednike i gubitnike... ove i one...

Ovo je prilika da se takmičimo ko će pomoći više, ali onako iskreno i s ljubavlju.

Prilika je ovo da i oni koji su u svijet pohrlili za bijelim hljebom taj iznos uplate za malene borce, da nadležni milionske iznose namijenjene za kupovinu službenih vozila, razna putovanja i reprezentacije prepolove, pa da daju za najmlađe.

Ovo je još jedan ispit humanosti na kojem će se vidjeti koliko smo zaista patriote i koliko nam je zaista stalo do toga koliko će naša Republika brojati stanovnika na idućem popisu.

Pričati o natalitetu, sve dok se u nekoj maloj bolnici bore kako da novorođenče transportuju do Banjaluke, suludo je, jer da bismo imali potomstvo, zdravo i jako, moramo se pobrinuti da mu obezbijedimo sve.

Samo pričati i pisati žalopojke o tome kako nas je iz godine u godinu sve manje, uzalud je.

Potrebne su nam konkretne stvari, djela koja će nadživjeti i nas same.

Ulaganje u bolje sutra svih budućih generacija sigurno nije trošak i nije skupo, to je najvažnija investicija koja je davno trebalo da bude realizovana.

Zato treba svi da znaju da najvažniji ispit u Srpskoj nije bio onaj 2. oktobra, najvažniji ispit u ovoj godini polažemo 26. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana