Ispit humanosti

Milijana Latinović

Armija humanitaraca širom Republike Srpske bezbroj puta do sada plemenitošću i dobrotom pomjerila je granice humanosti i srušila sve barijere na putu do cilja.

Deset godina zaredom humanost građana, koja je posebno dolazila do izražaja na tradicionalnoj donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, bila je kruna svega što je urađeno tokom godine, ono što se pamti.

Srca širom Republike kucala su kao jedno i za najmlađe izborila ono što je bilo najpotrebnije. Kako i ne bi, kada se u tu plemenitu misiju, predvođenu najvišim institucijama Srpske, svake godine uključe hiljade onih koji humanošću dobijaju svaku bitku za osmijehe djevojčica i dječaka i njihovo srećnije djetinjstvo.

Godinu koju ispraćamo obilježila je pandemija virusa korona kojoj se ne nazire kraj. U borbi za svaki dah, za život, novogodišnje želje pale su u drugi plan. Uprkos svim poteškoćama koje se nižu iz dana u dan, humanost nije ustuknula pred koronom.

Iako su okolnosti drugačije i borba sa pandemijom crpi i posljednji atom snage iz svakog pojedinca, od onog najboljeg i najvrednijeg, plemenitosti i dobrote, nismo digli ruke. I nećemo. I ove godine hladna decembarska noć, obilježena brojem 27 u kalendaru, mirisaće na dobra djela, ona najbolja, jer pred svima nama je još jedan ispit humanosti.

I ovoga puta treba da budemo ujedinjeni u dobroti i solidarnosti, kakvi smo bili proteklu deceniju, kako bi oni najmlađi koji na svijet dođu prije vremena imali šansu da od “mrvica” izrastu u djevojčice i dječake, buduće ljekare, pravnike, ekonomiste ili novinare.

Ovo je još jedna prilika da se sjetimo da smo ljudi u dobru i u zlu i da damo svoje malo zarad ostvarenja velikog cilja, da Republika Srpska dobije prvu banku humanog mlijeka. Za mališane rođene prije vremena ono znači ne samo hranu već i lijek, ono je njihova šansa za život.

Na nama je da još jednom pokažemo da dobrota pomjera planine i da ne postoji nemoguće ako smo složni. S ljubavlju, punim srcima, treba da koračamo svaki dan jer i dalje je mnogo onih koji nade polažu u sve nas i vjeruju da bolje sutra dolazi.

Zbog svega što je urađeno za proteklih deset godina humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” opravdala je svoje postojanje i neraskidivim vezama povezala građane iz svih krajeva Srpske. Svi oni koji su proteklih godina svojim učešćem pomogli realizaciju plemenitih ideja dali su nam zadatak da ne dozvolimo da se ta nit pokida i da usijamo linije humanitarnog broja 1411  kako bi mala hrabra srca dobila priliku za bezbrižno djetinjstvo.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana