Ispit humanosti

Milijana Latinović

Donatorsko veče, koje se devetu godinu zaredom održava u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, još jednom će građane Republike Srpske staviti na ispit humanosti.

Ovo je nova prilika da svi zajedno u duhu praznika i darivanja pomjerimo granice dobrote i pomognemo najmlađima. Misija ovogodišnje akcije je da novcem koji će biti prikupljen tokom donatorske večeri, pozivom na humanitarni broj i uplatama na poseban račun bude kupljen uređaj za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U RS, nažalost, godišnje oko 200 mališana ima potrebu za fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike. Kupovina ovog uređaja uliva nadu njihovim roditeljima da bitke koje biju godinama, rame uz rame sa svojim kćerkama i sinovima, nisu izgubljene.

Prethodnih godina stanovnici Srpske su ispit humanosti polagali čistom desetkom i tako vratili osmijehe na lica brojnih mališana koji biju bitke za ozdravljenje. Nema razloga da i ove decembarske noći svi zajedno, kao najveća armija humanitaraca, ne stanemo iza malih hrabrih srca i pomognemo im da osjete nove čari srećnog djetinjstva.

Zajedničkim snagama, pozivajući humanitarni broj 1411, koji je već aktivan, treba da pokažemo da sa malo dobre volje možemo pomjeriti granice i otopiti i najhladnije glečere. Svih prethodnih godina, veliki i mali, mladi i stari iz cijele Srpske bili su složni u misiji pomoći najmlađima. Humanošću su pokazali da naša Republika, iako mala po površini, ima srce najvećeg diva. 

Tako treba da bude i 23. decembra kada će mladi talenti svojim performansima uveličati veče humanosti i na taj način motivisati nas sve da darujemo svoje malo koje mnogo znači za zdravlje i radost oboljeloj djeci.

Tim hrabrim djevojčicama, dječacima i njihovim roditeljima, osim prijeko potrebnog novca za liječenje, mnogo znače i ljubav, podrška, topla riječ te zagrljaj. Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” do sada je opravdala postojanje i neraskidivim nitima povezala sve opštine i gradove. Donatorsko veče ne smije biti jedina noć u godini u kojoj se ne dijelimo. S ljubavlju, punim srcima, treba da koračamo zajedno svaki dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Rat i mir
Rat i mir
Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana