Investiciona konferencija

Marina Čigoja
Investiciona konferencija

Republika Srpska okupila je proteklih dana investitore sa svih strana svijeta i time još jednom dokazala da ima perspektivu i da ima šta da ponudi onima koji žele da ulažu.

Među učesnicima dvodnevne konferencije koja je održana u Banjaluci i na Mrakovici bili su investitori iz Rusije, Kine, Meksika, Italije, Izraela, Velike Britanije, Holandije, Mađarske, Njemačke, Švajcarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Srbije, Hrvatske i Finske.

Činjenica da je u Srpskoj u četvrtak i petak boravilo oko 400 preduzetnika sa tri kontinenta i iz preko 20 zemlja pokazuje da i pored krize i nestabilnosti širom svijeta investitori imaju želju da ulažu ovdje.

Srpska je potencijale predstavila u svojim najatraktivnijim sektorima i to energetskom, metalskom, sektoru turizma i prerade hrane.

Republika Srpska ukazala je tokom dvodnevnog skupa, između ostalog, na stimulativne poreske stope, nekoliko sprovedenih projekata kojima su smanjene poslovne barijere, političku, ekonomsku i institucionalnu stabilnost.

Ovo, ali i niz drugih prednosti koje RS posjeduje, domaćini su nastojali da pokažu investitorima kako bi ova konferencija doživjela potpuni uspjeh i ako ne odmah, onda za određeno vrijeme, rezultovala konkretnim projektima i investicijama.

S obzirom na činjenicu da su BiH u proteklim godinama, što zbog političke situacije, što zbog krize, investitori zaobilazili u širokom luku, ova konferencija, čini se, dobija još više na značaju.

Predstavnici RS bili su u prilici da ovdje, kroz direktnu komunikaciju sa potencijalnim ulagačima ukažu na prednosti koje imamo i podstaknu ih da svoj novac ostave ovdje.

Naravno, o rezultatima konferencije u ovom trenutku još je rano govoriti. Ali, ako je suditi po utiscima i onome što se tokom dvodnevne konferencije moglo čuti, značajan broj investitora spreman je da ulaže u RS. Vjerujemo da će tako i biti, jer najbolji lijek protiv ekonomske krize koja potresa cijeli svijet upravo su nova ulaganja, pokretanje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Srpska potencijal ima, to je svima jasno. Samo još treba na pravi način da ga iskoristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana