Interesi i dogovori

Vedrana Kulaga Simić

Na posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske, u vezi sa djelovanjem predstavnika iz RS u vlasti u Sarajevu, stavljena je tačka.

Kada se sve oduzme, sabere, pomnoži i podijeli, utisak je da se ništa nije posebno promijenilo.

Naprotiv, pokazalo se da  je sve ostalo isto, ako ne i gore.

U Savezu za promjene poručili su da neće ispoštovati zaključke Narodne skupštine RS među kojima je glavni da zvaničnici iz Srpske u institucijama BiH rade u koordinaciji sa institucijama RS kako bi na najbolji način bili zaštićeni njeni interesi u Sarajevu.

Nastaviće, znači, i dalje po svome, bez obzira na stavove institucija RS.

Drugim riječima, šta ko u Srpskoj misli - njih ne zanima. Opozicija u RS, a vlast na nivou BiH bila jasna - zaključci najvišeg zakonodavnog tijela RS su za njih mrtvo slovo na papiru koje neće da uzimaju u obzir iz njima znanih razloga.

Tvrde da rade svoj posao kako treba, da je to u interesu RS i njenih građana, da nema riječi o prenosu nadležnosti na nivo BiH. A to što u Srpskoj smatraju da nije tako i da brojne nadležnosti jesu prenesene - koga briga.

Predstavnici institucija RS su, sa druge strane, ponovili, podvukli, kazali, naglasili, ali i pokazali na konkretnim primjerima da njihovi potezi ne idu u pravcu interesa Srpske i da svojim djelovanjem smanjuju njena prava u okviru BiH.

Vlast u RS smatra da su konsultacije u vezi sa aktima koja budu na dnevnom redu sjednica u Sarajevu obavezne kako RS ne bi dodatno izgubila nadležnosti.

Jer, izabrani zvaničnici, bez obzira na to o kom je nivou riječ, duguju biračima koji su ih doveli na pozicije da brane interese RS i da oni budu iznad stranačkih.

Konsultacije između njih su obavezne, a na njima je da utvrde način i metod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana