Inckovo pravno nasilje

Perica Pećanac
Inckovo pravno nasilje

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ponovo je posegao za "bonskom batinom" i nametnuo odluku o produženju mandata na još tri godine stranih sudija i tužilaca u BiH koji rade na predmetima ratnih zločina.

Pokazujući svoje "mišiće", Incko je juče na konferenciji za novinare u Sarajevu, okružen ambasadorskom koktelskom svitom, saopštio i da će strane sudije i tužioci ostati u Odjeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u funkciji savjetnika i da "u ovom slučaju nije iskoristio bonska ovlašćenja".

Nametnuvši ove odluke, Incko je dokazao da je dobro plaćena figura kojom upravlja dio međunarodne zajednice i bošnjački lobistički centri, te otklonio dileme o "dobronamjernosti" kancelarije visokog predstavnika (OHR), ako su ikada i postojale.

Incko je posljednjim odlukama pogazio sve moguće zakone ove zemlje, obezvrijedio institucije, oglušio se na pozive legitimno izabranih predstavnika konstitutivnog srpskog naroda, još više poljuljao stabilnost BiH...

Krenuvši samo od činjenice da su strane sudije i tužioci u BiH do sada bili angažovani prema sporazumu između OHR-a i Predsjedništva BiH, na osnovu čega je i donesen zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH, nije postojala nikakva nadležnost visokog predstavnika da nametne posljednje odluke, pa je očigledno da je Incko počinio pravno nasilje.

Pravno nasilje, koje je nekoliko dana ranije dobrano utvrdio rukovodilac Odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Dejvid Švendimen obustavljajući istragu o zločinima u "Tuzlanskoj koloni" i Konjicu.

Sa ustima punih evroatlantskih integracija i puta BiH ka Evropskoj uniji, Incko je odlučio da radikalizuje situaciju, uskrati taj put građanima ove zemlje i neminovno nametne potrebu za referendumom na kojem će se srpski narod izjasniti o njima.

Kao što reče član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, ako drugi mogu da se izjašnjavaju o rijekama, slivovima i minaretima, onda srpski narod može o suštinskom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana