Incidentni Bakir

Darko Grabovac

“Stotinu puta izgovorena laž postaja istina”.

Ove floskule se drži lider SDA Bakir Izetbegović koji je u emisiji “Oko” Radio-televizije Srbije u ponedjeljak i ne trepnuvši izdeklamovao ono što ga je babo Alija naučio, da su Srbi sistemski i sračunato ubijali Bošnjake, a da je “sa njihove strane” bilo incidenata koje je vlast sankcionisala. To mu ga dođe da su Bošnjaci mogli da masovno ubijaju Srbe po Sarajevu i svuda u BiH, a onda bi se ta zlodjela pripisivala pojedinim kriminalcima. To se odnosi na one iz 10. brdske brigade sa Mušanom Topalovićem Cacom na čelu ili onog nesrećnog Juku Prazinu koji je kao u fudbalskom prelaznom roku skidao dres takozvane Armije BiH i oblačio onaj HVO-a i naopačke.

Da podsjetimo Bakira da je riječ “incident” latinski izraz za događaj, slučaj, upadicu, a obično se koristi kada je riječ o neprijatnom događaju ili zamjerci.

Pomenuti su bili “incidentni tipovi” pa su zbog sitnih upadica bacali Srbe u “Kazane” i ine masovne grobnice. Izgovori Bakir kako su se tadašnji organi vlasti obračunali sa okorjelim ubicama, gospodarima života i svega što je srpsko bilo u federalnom Sarajevu. Poznato je fer suđenje Caci kojem je presudio metak s leđa. Tako se, valjda, sankcionisalo.

I onaj koji nije kažnjavan, a isto je malo incidentan, je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Njegovi saborci, islamski džihad ratnici su tu i tamo, ni slučajno sistemski i sračunato kao pogani Srbi, klali po Ozrenu na tradicionalan način - odrubljivanjem glava. Džaferović kao dio komandnog lanca nije baš bio zainteresovan da se ti “incidenti” istraže i kazne. Nije stigao da nauči lekciju od Sarajlija koji su se slijepo držali slova Islamske deklaracije, pardon zakona.

I komandant 28. divizije Naser Orić išao je u srpska sela oko Srebrenice i Bratunca kao incidentan lik. On i njegovi zlikovci pobili su 3.500 Srba u više teških “neprijatnih događaja ili zamjerica”. O logoru “Tarčin” i sarajevskim gradskim “tarčinima” ne treba trošiti riječi. Oni nisu bili sistemski i smišljeno uspostavljeni. To su vlasti takozvane Republike BiH spontano organizovale, kao smotru narodnog stvaralaštva...

I tako nam Izetbegović servira uvijek istu priču. Dobro je da nije ponovio onu “kako Srbi treba da dožive katarzu” i da se suoče sa svojim (ne)djelima, a oni će lako sa svojim “incidentima”.

Incidentan tip taj Bakir, a pomalo i mazohista jer uporno insistira da gradi zajedničku budućnost sa zlikovcima, i to onim poganim koji su sve sistemski i sračunato uništavali plativši za slobodu paklenu cijenu od 30.000 života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana