Ima li granice?

Marijana Miljić Bjelovuk
Ima li granice?

Izabrani nam funkcioneri na nivou BiH imaju platu koja premašuje sumu od 6.000 maraka. Dakle, iznad. I to preko, sigurno, premašuje još koju hiljadarku. Vjerovatno ni sami oni, kada bismo ih pitali, ne znaju koliko mjesečno uberu novca za svoj (ne)rad. Varira taj iznos. Naravno, ide naviše. Ne, nema opadanja. Sve u skladu sa inflacijom.

Pih, još sa tim možemo i da se i pohvalimo. Jer konačno po jednom parametru možemo da stanemo u rang sa evropskih zemalja. Daleko smo iznad regiona. Napredujemo, nema dalje.

Bravo za naše političare, izabrane nam funkcionere. Aplauz za njih, jer zarađuju više i od političara u Evropi i ko zna u kojim sve zemljama širom svijeta. Razlika je samo u jednom, oni evropski rade u korist svoje zemlje i njenog stanovništva, a ovi naši protiv naroda, jer i u ovoj inflaciji zavlače ruku u džep ionako osiromašenom stanovništvu.

Dakle, aplauz i rukovanje zaslužuju samo jedni od drugih, međusobno, a od građana, koji crnče i za platu manju i od 1.000 maraka zaslužuju, da ne kažemo šta, jer je najbolje, u svakom slučaju, samo reći ništa.

Kada samo uzmemo u obzir da je efekat njihovog rada u ovoj inflaciji ravan nuli, jer su samo pričali o zakonima, mjerama, da će uraditi ovo i ono, a na kraju su samo zamazivali oči stanovništvu i radili u interesu sebe i predizborne kampanje.

Na toj priči, nažalost, građani su po ko zna koji put prevareni, jer se sva priča o pomoći građanima rastegla do izbora, a nakon njih, naravno ne bi ništa, jer milioni trebaju za njihova primanja i za vraćanje milionskih kredita za koje su zadužili ovu posrnulu zemlju i njen narod.

Kada treba povećati njihove plate, tu nema dileme, zakoni i zaključci ekspresno budu usvajani. Nema rastezanja i vijećanja od nekoliko mjeseci. Gotovo to bude za dan, dva. Ma, može i za koji sat. Sjednice ekspresno i hitno budu zakazivane i svi su saglasni da u mandatnom periodu nema izmjena zakona i ko zna kojih sve akata te da treba tražiti sistemska rješenja koja bi obuzdala dalji rast njihovih astronomskih plata.

Ta rješenja, sistemska, šta god da su i kakva god da su, samo su izgovor i ona nikada ne ugledaše svjetlo dana niti će ugledati, da se ne zavaramo i dalje.

Sa takvom politikom daleko je ova zemlja i dogurala i njen narod. To daleko za građane je što dalje od ove zemlje. Jer takvim politikama i odlukama samo ubrzavaju odluke i ovo malo građana što je ostalo da što prije spakuje kofere i skrasi se u nekoj od zemalja gdje izabrani funkcioneri rade u korist naroda, a ne protiv njega. Odnosno tamo gdje političari ne zavlače svako malo ruku u džep narodu da bi povećali nule na svom računu.

Potezi domaćih izabranih funkcionera i njihovi izgovori da nisu žalosni, bili bi smiješni. A u ovoj situaciji narodu u BiH nije do smijeha. Dosta je viceva. Ni oni više ne mogu izazvati osmijeh na licima građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana