Igrišta

Glas Srpske

Izaslanik vlaseničkog moćnika - "brata" Nasera Orića po prljavom novcu i kriminalu, koji je srebreničkog zločinca doveo da svojim mašinama pripomogne u uništavanju sportskog centra "Igrišta" i krađi šume, u telefonskom razgovoru ubjeđuje me da "Orić i njegove mašine nemaju veze sa 'Igrištima'".

Kaže da "tu priču podmeću neprijatelji srpskog naroda koji, ubacivanjem Nasera, žele još više da ga zavade i dovedu do međubratskog krvoprolića".

"Ta velika mašina, osmica, koja čupa kamenje, nije Naserova, nego Ćizina. Pa su je od Ćize kupili 'Zvornikputevi'" - vidim, upućen je lokalac u kriminalna dešavanja, ali kojima želi da zamijeni teze.

Strašnije, žalosnije, pogubnije od toga što je baš Orićeva na crno angažovana firma da ruši i izvlači šumu po RS je ono što je urađeno od nekadašnjeg Ski-centra "Igrišta".

Dakle, jednom "velikom srpskom mozgu" na pamet je palo da, zbog isključivo ličnog interesa, prokletog bogaćenja, potpuno devastira "Igrišta".

Tek naknadno, poslije donošenja takve odluke, u tu priču na "pravi" način uklopila se i Orićeva firma. Sve je započelo pod izgovorom uređenja sportskog centra, a kad su Orićevi ljudi pored redovnog posla izvlačenja šume počeli da "izvlače" dijelove ski-lifta i postojećih objekata, sve je postalo jasno.            

"Igrišta" su sasvim dobro funkcionisala i tokom cijelog rata, uvijek se moglo svratiti na osvježenje u ugodni restoran pored puta Vlasenica - Han Pijesak. Sad je sve to skoro do neprepoznatljivosti uništeno, kao da je preko "Igrišta" prešla Orićeva ratna 28. divizija Armije RBiH.

To znači da tom sportskom centru ništa nije mogao ni rat, odnosno lokalni ratni moćnici, ni Orićevi ratni pohodi koji, ipak, nisu dobacivali do Vlasenice, ali da su "Igrišta" uništena u miru samo jednom odlukom gladnog novokomponovanog tajkuna. 

Odlukom, kojom je počinjen zločin baš kao da ga je Orić sam isplanirao. Jeste jezivo to što Orić, koji nije odgovarao ni za zločine počinjene tokom rata, pustoši srpsku zemlju čak i toliko godina poslije rata.

Ali, na kraju krajeva, više uopšte nije bitno ko je "izvršilac radova". Jer "Igrišta" bi bila na isti način opustošena i bez učešća Orića, pošto je "pametna srpska glava" donijela takvu odluku. Koja nam nanosi zlo kakvo ne bi počinile ni desetine Orićevih divizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana