Igre gladi

Veljko Zeljković

U svijetu se svake godine baci blizu milijardu tona hrane, odnosno gotovo 20 odsto namirnica dostupnih stanovnicima svijeta. Da bi se shvatilo o kolikoj količini hrane se radi, najbolje se može ilustrovati sljedećim podatkom. Kada bi se ta hrana natovarila u kamione, ta kolona bi bila dugačka koliko i obim Zemlje, znači oko 40.000 kilometara.

I sve ovo dešava se u situaciji kada gotovo više od milijardu ljudi ove napaćene i od strane globalista izmrcvarene planete gladuje. Liježu i ustaju praznih stomaka, ne znajući šta će biti sutra.

Govoriti sada kako zbog Ukrajine “svijetu prijeti nestašica hrane i glad” nije ništa drugo do licemjerno, ali i dio još jedne globalne igre. Baš kao i sa naftom ili gasom.

Istina, Ukrajina je najveća evropska žitnica, ali tvrditi kako će zbog ruske vojne akcije i prekida lanca snabdijevanja doći do gladi, daleko je od istine. Ova situacije je iskorišćena za podizanje cijena hrane, ali i stvaranje još jednog, po mogućnosti ukorijenjenog straha. Na taj način se “ispod žita” žele nametnuti neka od “revolucionarnih rješenja”. 

Ti koji šire taj strah namjerno zaboravljaju da već decenijama građani pojedinih afričkih zemalja gladuju, te na kašičicu dobijaju pomoć. Da je te “dušebrižnike” zaista tolika briga, valjda bi do sada riješili ovaj problem. Naravno da ih nije briga, jer im je pred očima samo zelena boja dolara. To potvrđuju izjave korumpiranih zapadnih diplomata kako vrijeme jeftine hrane postaje prošlost.

Činjenica je da hrane u svijetu ima dovoljno, i to toliko da niko ne bude gladan. Ali, to se pokušava drugačije prikazati, a kako bi se sproveli određeni interesi. Prvi je, zašto to ne reći, GMO hrana, a nedavno je Bi­l Gejts predložio da se pravi i koristi vještačko meso. Drugi interes je ekstraprofit. Cijene žitarica i nekih osnovnih životnih namirnica su dostigle svoje istorijske maksimume. I naravno da će zbog toga ispaštati one najsiromašnije zemlje koje većinu hrane uvoze.

Interesantno, ali Evropljani sada najviše kukaju zbog nedostatka ulja, brašna ili gasa, jer su sve donedavno živjeli raskalašno i razmetljivo. Baš kao u svakom segmentu života, sve na kraju dođe na naplatu. U stvari, ovo je samo udar na dosadašnji lagodni život građana zapadnih zemalja. Ukoliko budu željeli da tako nastave živjeti, moraće debelo platiti i napuniti kasice prasice globalista. Slična priča je bila i kada je u pitanju pandemija, jer ako “umjetnica želi biti zdrava”, mora i platiti. A Afriku ko šiša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana