Igranka u IDDEEA

Vedrana Kulaga Simić

Nikad kraja čudima u BiH. Svakog dana na površinu izlaze činjenice i informacije koje pokazuju do koje su granice spremni ići pojedinci samo da bi zadržali velike plate, a skinuli sa sebe dobar dio odgovornosti.

Nevjerovatna priča o problemima sa pasošima u BiH iz ovih i onih razloga mjesecima je jedna od udarnih vijesti i tema o kojoj mahom pričaju obični građani u Srpskoj i FBiH, pribojavajući se totalne blokade.

Mjesecima ih nadležni drže u neizvjesnosti pričama da ni sami ne znaju da li će oni kojima pasoši ističu poslije 21. marta moći da, osim po BiH, putuju jedino u Srbiju i Crnu Goru.

I dok se priča o tome dodatno pojačavala kako se bližio taj datum, direktor IDDEEA Edim Nesimi podnio je ostavku na to mjesto. Taj potez je obrazložio zdravstvenim problemima koji su, između ostalog, nastali zbog sveukupne situacije u vezi sa mogućom nestašicom pasoša. Međutim, dokumenta govore da to nije istina.

Nesimi se u stvari nije povukao iz IDDEEA. Ostao je tu i to na mjestu savjetnika direktora, odnosno sam sebe je imenovao za svog savjetnika na poziciji sa koje se povukao zbog, kako je rekao, zdravlja!? Za ovaj potez nema logičnog ni bilo kakvog drugog opravdanja. Kako neko može sebe da imenuje za savjetnika direktora kojeg trenutno nema, jer je on podnio ostavku na tu poziciju ili kako neko može imati morala da sebe, poslije ostavke, imenuje za savjetnika u instituciji sa čijeg čela se povukao?

Umjesto da je Nesimi, uz ostale koji stoje iza njega, dao sve od sebe da kao direktor IDDEEA da maksimalan doprinos da bude riješena zavrzlama u vezi sa pasošima, on je posegao za lakšim putem. Za njega.

Najlakše je dati ostavku na neku poziciju, a čini se da je još lakše, prije svega toga, potpisati drugi ugovor o poslu i to onom za savjetnika, u ovom slučaju, samog sebe.

Iako cijela ova situacija u vezi sa njegovim prošlim, ali i sadašnjim angažmanom na prvu izaziva smijeh i nevjericu, to treba detaljno istražiti, ali ni u kom slučaju ne nauštrb cjelokupne priče u vezi sa pasošima.

Nadležni, sa ili bez direktora, sa ili bez savjetnika, treba da omoguće građanima da imaju pasoše i poslije 21. marta. Svaki drugi epilog je nezamisliv i nedopustiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana