Igrači, srećno!

Milijana Latinović

Ko ne igra, ne može ni dobiti - osnovno je pravilo svake nagradne igre.

To pravilo ozbiljno su shvatili stanovnici Republike Srpske, koji su u protekla dva i po mjeseca, koliko traje najveća nagradna igra do sada “Deset računa izbroji i stan osvoji” poslali više od 1,14 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

Interesovanje za ovu nagradnu igru, koju je po ugledu na Republiku Srbiju, organizovalo Ministarstvo finansija RS sa Udruženjem ekonomista RS SWOT s ciljem podizanja svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, premašilo je sva očekivanja.

Nije ni čudno što su građani Srpske prionuli na prikupljanje fiskalnih računa kao nikada prije, s obzirom na to da su organizatori nagradne igre obezbijedili nagradni fond teži od pola miliona maraka.

Ono o čemu ovih dana bruji cijela Srpska i o čemu svi sanjaju jesu četiri nova stana u banjalučkom naselju Lauš.

Sudeći prema broju pristiglih koverata u nedjelju uveče cijela Republika biće pred malim ekranima i željno iščekivati da sazna ime vlasnika prvog stana.

Ko će izvući dobitnu kovertu još nije objelodanjeno, ali je zasigurno to osoba koja će unijeti radost u neki dom i promijeniti život na bolje nekome od učesnika nagradne igre.

Osim stanova, igrače tokom sva četiri izvlačenja očekuju i vrijedni vaučeri koje će srećni dobitnici moći zamijeniti u poslovnicama kompanije “m:tel” i “Bingo”.

Da nije sve sjajno i ovaj put su se potrudili dežurni kritičari svega pa na sav glas komentarišu da se nagradne igre namještaju, te da će četiri stana otići u ruke “nečijih” kćeri i sinova, a ne istinski srećnih dobitnika. Takvih komentatora uvijek je bilo i biće i koliko god nagradna igra bila transparentna takve je nemoguće uvjeriti u pravedno i fer izvlačenje. Da je ipak mnogo više onih koji vjeruju organizatorima potvrđuje broj pristiglih koverata i euforija koja trese Srpsku.

Osim što će usrećiti brojne građane, ispostavilo se da je ova nagradna igra podebljala i iznose pazara u brojnim knjižarama, u kojima se ovih dana traži koverta više.

Onima koji još nisu poslali fiskalne račune, ostalo je dvadesetak dana da to učine i tako provjere da li su rođeni pod srećnom zvijezdom. Svake nedjelje, sve do 13. oktobra, građani Srpske večeri će provoditi ispred televizora i budni sanjati da će baš svoje ime ugledati na malom ekranu. Ko ne igra, ne može se ni nadati dobitku. Igrači srećno!

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana