I mrtvi teroristi napadaju Srbiju

Darko Grabovac

Predstavnički dom američkog Kongresa jednoglasno je usvojio rezoluciju o ubistvu trojice američkih državljanina sa Kosova, braće Bitići. Taj dokument, ukoliko bi ga usvojila oba doma američkog Kongresa, dodatno bi usložnio odnose SAD i Srbije.

Iljir, Agron i Mehmet Bitići su američki državljani albanskog porijekla, koji su se tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pridružili Atlantskoj brigadi Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ono što je javnosti do sada bilo poznato to je da su navodno uhapšeni na teritoriji Savezne Republike Jugoslavije, kako se tada zvala državna zajednica Srbije i Crne Gore, a zatim pogubljeni.

Nije cilj ovih redaka da se pravda zločin bilo koga, pa ni srpskog vojnika ili policajca i koji su se oduvijek isticali junaštvom, čovječnošću i postupanjem po Ženevskoj konvenciji. Ali ima nekoliko pitanja koje se nameću sama po sebi, a prvo i osnovno je, ako je Oslobodilačka vojska Kosova bila teroristička organizacija, a jeste, da li su njeni pripadnici bili legalna vojna meta. Naravno da jesu!

SAD su se posljednjih 20 ili 30 godina na sve načine, dozvoljene i nedozvoljene, borile protiv terorizma, svjetske pošasti broj jedan, svuda na zemaljskoj kugli. Tako je i danas. Zašto bi, onda,  drugim državama bilo zabranjeno da sa svoje teritorije eliminišu teroriste. Ili, još egzaktnije, zašto bi američki državljani, ako su pripadnici radikalnih i terorističkih militantnih grupa koji su činili zločine, bili pošteđeni i izuzeti samo zato što su državljani SAD. A dobro je poznato kakve su zločine činili pripadnici OVK nad srpskim stanovništvom Kosmeta. Da nije političkog licemjerstva, Vašington, kao najmoćniji svjetski policajac, trebalo je da ispita slučaj “Žute kuće” u Albaniji, gdje su vađeni organi otetim Srbima i prodavani širom planete, možda čak i u SAD.

Da li su Iljir, Agron i Mehmet Bitići legalno ušli na teritoriju suverene države, sa pasošima ili su kao jurišnici prešli preko granične linije ubijajući mlade vojnike Jugoslovenske armije. Da su došli kao ljudi, bili bi dočekani po starom srpskom običaju sa hljebom i solju. Ovako, zna se kako Srbin, kao i svaki drugi dobar domaćin, braneći rodnu grudu dočekuje neprijatelja.

Sve ukazuje na to da SAD politizuju slučaj braće Bitići kako bi izvršile politički pritisak na Srbiju u procesu pregovora sa Prištinom. Ako su toliko osjetljivi na svoje državljane, što SAD nisu zaustavile braću Bitići i ine Bitićije da ne ulaze ilegalno sa oružjem i u terorističkoj uniformi u Srbiju. Zato SAD danas i mrtvu braću koriste da napadanu Srbiju i realizuju svoj projekat nezavisnog Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana