Humanost ne poznaje granice

Dragana Orlović

Decembar je mjesec darivanja i dječijeg veselja zbog dolaska nikoljdanskih i novogodišnjih praznika, kao i vrijeme kada na izmaku godine sumiramo šta smo sve i kako uradili, kao i šta smo mogli, a nismo...

 

Ovog decembra, kao i u prethodnih 11 godina, biće organizovana humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Ovogodišnja kampanja posvećena je prikupljanju novca za nabavku vozila za 33 udruženja kako bi djeci sa intelektualnim teškoćama olakšali školovanje, dnevno zbrinjavanje, odlazak na radionice i sportske aktivnosti, ali i omogućili veću uključenost u društveni život u njihovim lokalnim zajednicama.

Sve humanitarne aktivnosti počinju već danas i to pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, čiji će partneri biti mladi umjetnici i djeca iz svih krajeva koji će umjetničkim performansom i angažmanom dati doprinos kako bi se obezbijedila pomoć za mališane.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica otvoren je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka, a do 31. decembra aktivan je i “m:tel” humanitarni broj 1411 putem kojeg građani jednim pozivom mogu darovati jednu marku. Pandemija je mnoge aktivnosti promijenila i usmjerila na jedan sasvim drugačiji način organizovanja, pa će tako i ovogodišnje donatorsko veče biti drugačije i umjesto velikog okupljanja u Banskom dvoru, planiran je prikladan televizijski program.

Kako god, sve su to prilike da još jednom pokažemo humanost. Da se uvjerimo i da uvjerimo druge kako se mnoge granice pomjeraju kada je cilj - humanost.

Zahvaljujući mnogim plemenitim ljudima ranije akcije imale su veoma dobar odjek i odlične rezultate. Mnogi mališani su nakon njih dobili šansu za bolji život. Njihova djetinjstva ispunjena brojnim poteškoćama i lavovska borba olakšani su barem donekle.

Zato je potrebno da se ponovo udruženim snagama potrudimo da poklonimo osmijeh svim tim nekim novim hrabrim djevojčicama i dječacima. Da zajedno makar ovog decembra, u vrijeme darivanja i praznika, zastanemo načas i poklonimo koliko možemo. Pa makar jednu marku tako što ćemo pozvati humanitarni broj. Neće nas koštati mnogo, a mnogo će pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana