Humanost na djelu

Dragana Orlović

Humanost ne poznaje granice, i u to smo se uvjerili još jednom!

To su pokazali mnogobrojni stanovnici Republike Srpske, ustanove, preduzeća... Dokaz su njihove donacije i pozivi koji su ovog mjeseca svakodnevno stizali, kako bi humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske, imala rezultat kakav je i imala.

Međutim, ne bih sada da govorim o ciframa! Neću da pominjem novac, iako je on svakako bio neophodan da bi bezbrižni osmijesi krasili lica 300 mališana koji boluju od dijabetesa, a čije su oči i nade bile usmjerene u ovu akciju!

Humanost na djelu - to je ono što smo vidjeli i na čemu treba da budemo zahvalni!

Dokazali smo još jednom da možemo biti ljudi, da imamo srce. Vidjeli smo šta znači nekome pomoći. Osjetili smo i prepoznali kada je nekom potrebna pomoć. I nismo se libili tu pomoć nesebično da pružimo.

To je vrijednost koju svako društvo treba da gaji! To je prioritet koji svako sebi treba da zacrta - bez obzira na to na kakvom položaju bio i koliko materijalnog dobra posjedovao.

Možda će zvučati pomalo subjektivno, ali prvi put sam bila neizmjerno ponosna na društvo u kojem živim. Svi su radili zajedno, svi su imali jedan zajednički cilj - da pomognu!

Teodora, Marko, Anja, Danijela... njihov život će ubuduće biti mnogo lakši. Dobiće priliku da bezbrižnije idu u školu, da se igraju sa svojim vršnjacima, da se druže. To nije mnogo, to je samo ono što im pripada i što zaslužuju. A jednim dijelom to je i vaša zasluga.

Zato ne smijemo zaboraviti šta znači humanost.

Ne smijemo da zaboravimo da budemo ljudi, bez obzira na to koliko je teško vrijeme u kojem živimo. Jer šta nam drugo i preostaje? Šta to vrijedi više od jednog dječijeg osmijeha i srećnog pogleda? Znate odgovor i sami, ništa nije vrednije od toga...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana