Humanitarne veze sa teroristima

Željka Domazet
Humanitarne veze sa teroristima

Da se islamski radikalizam već godinama pokušava prikriti iza kojekakvih humanitarnih organizacija pokazuju i izvještaji najmoćnije obavještajne službe na svijetu, američke CIA, koja je još 1996. godine neposredno poslije ratnih sukoba u BiH Fondaciju za ljudska prava, slobode i humanitarnu pomoć (IHH) označila kao pomagača "Al-Kaide".

Dakle, ta nazovi humanitarna organizacija i fondacija iz Turske, iza čijeg se imena naizgled krije humanizam, borba za ljudska prava i slobode, kako tvrde izvještaji američkih i izraelskih obavještajaca, već godinama u BiH ima svoje kancelarije iz kojih djeluje, prikuplja "pomoć" i održava vruće veze sa teroristima, koje šalje tamo gdje su muslimani angažovani u oružanom sukobu ili tamo gdje teroristi treba da djeluju. Indikativno je, međutim, da je CIA svoj izvještaj o ovim nazovi humanitarcima objavila tek poslije sukoba u BiH, kada je i njima postalo vruće i uveliko počelo gorjeti pod nogama od već uveliko rasprostranjene mreže ovih "humanitaraca".

Indikativno je takođe da se ovih dana, poslije napada na konvoj koji je trebalo da stigne do Gaze, u centru Sarajeva okupilo na hiljade protestanata odjevenih u nošnju po kojoj BiH i njen glavni grad prije rata nikako nisu bili prepoznatljivi, te da se već otvoreno govori da je samo u ovom gradu prikupljeno više od 30.000 potpisa podrške i više od dvjesta tona pomoći.

Indikativno je i to da su se u konvoju koji je napadnut i iz koga su neki učesnici pohapšeni našli i neki "bh. borci za islam" u srcu Evrope, među kojima su i oni koji su tokom rata u BiH činili mnogobrojne zločine nad srpskim narodom.

Da bi se raščišćavanjem priče o različitim ratnim "humanitarcima" u BiH, koji nesmetano i danas djeluju pomažući sve ono što je blisko radikalnom islamu, dosta toga rasvijetlilo i o karakteru rata na području BiH, jasno govore i činjenice da su mnogi od njih i danas, iako porijeklom iz zemalja islamskog svijeta, uredno vlasnici pasoša BiH i krstare po svijetu. Javnosti je objelodanjeno ovih dana ime Sirijca Jasera Mohameda Sabaha, koji živi u Tuzli i koji je bio "humanitarac" tokom ratnih sukoba u BiH, i koji je zatečen u humanitarnom konvoju koji je plovio prema Gazi sa zadatkom, kako tvrde inostrani mediji, da isporuči novac za terorističke akcije.

Kada se na vagu Evropske unije na jedan tas stave pasoši sa potrebama i pravima izvornih građana, a na drugi pasoši sa namjerama prerušenih humanitaraca, ne čudi onda što EU prema BiH uvijek ima dodatnu dozu opreza i što se nekako po pravilu uvijek upali crveno svjetlo na odobrenje bezviznog režima. Zaključak je jasan: Evropa neće dodatnu glavobolju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana