Helikopterski desant “malignom ruskom vodom”

Darko Grabovac
Helikopterski desant “malignom ruskom vodom”

Sutjeska gori, a Dino i Zukan se češljaju! Tako u Republici Srpskoj komentarišu ponašanje tandema iz Savjeta ministara ministra spoljnih poslova Elmedina Dine Konakovića i ministra odbrane Zukana Heleza.

Dok požar prijeti da uništi nekadašnji simbol jugoslovenskog bratstva i jedinstva Sutjesku, politički propagatori tog istog bratstva i jedinstva u državnoj zajednici BiH na sve načine nastoje da Srbima ogade sve što ima veze sa političkim obrisom tvorevine sklepane u Dejtonu. I uspješno to rade do bola, jer samo kada se pomene ime države, mnogima u Republici Srpskoj se počne prevrtati u stomaku.

Dino i Zukan bi da komanduju da li jedan ili oba helikoptera Oružanih snaga, koji imaju onaj pridjev “zajednički” - treba da gase požare. Ne daj Bože da se potraži pomoć od prijateljske i bratske Srbije, jer onaj njihov helikopter ruske proizvodnje, koji nosi u jednom zahvatu pet tona vode i kojim Srbi sa desne strane Drine gase požare gdje god treba u regionu, vjerovatno bi donio “malignu rusku vodu” ili bi izvršio desenat na suvereni i nezavisni protektorat kojim upravljaju turistička agencija Nijemca Kristijana Šmita i američka ambasada.

Uostalom kako Konaković reče: “Veži konja gdje ti aga kaže” pa neka on razmisli što su mu iza leđa pojedini politički rivali u Sarajevu dali nadimak Konjaković.

I dok se u neprilikama cijeli svijet solidariše, taj isti helikopter iz Srbije gasi požare u Makedoniji, a njima rame uz rame su i letjelice iz Slovenije. Isto je i u Grčkoj. Međutim, dvojica kvazi-političara bi da se oni pitaju za sve, odnosno da Sarajevo kaže kada ponos američkog vazduhoplovstva iz “pobjedničkog” Vijetnamskog rata šezdesetih godina prošlog vijeka, helikopteri “hjui”, mogu da se bore sa vatrom u državnoj zajednici. I niko drugi!

Kratka pamet i kratkovidost! Kako ne mogu da spoznaju da to gori u, kako oni to deklarativno vole da kažu, njihovom dvorištu.

Konaković skoro nije dozvolio da potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin doleti helikopterom u Prebilovce. Ali ga nije spriječio da dođe na stratište Srba koje većina političara iz Sarajeva nikad nije ni vidjela samo zato što ne pripada tom jednom u državnoj zajednici posebnom narodu.

Kako on misli da danas, sutra “preleće” preko Srbije...

Uostalom Konaković je pisao pismo “vaskolikom dunjaluku” da OHR treba da ostane u državnoj zajednici i da sa njim navodno uđe u Evropsku uniju.

Jadna li je ona zemlja u kojoj domaćini igraju, a stranci kolo vode...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Život na veresiju
Život na veresiju
Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana