Helikopter uz kafu

Željka Domazet
Helikopter uz kafu

Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage ove iste zemlje uveliko su počeli da se igraju ne samo sa opasnim barutom, bombama, eksplozivom i svim onim od čega se narodu diže kosa na glavi, nego i sa svima onima koji na bilo koji način iz vazduha i sa zemlje gledaju na ovu barutanu od BiH.

Da kojim slučajem nije riječ o opasnim rabotama i da običan svijet sve ovo što se dešava gleda na nekom akcionom filmu, mogao bi do suza da se nasmije.

O tome najbolje svjedoči priča o tome šta se nedavno desilo u rejonu Glamoča. Tamo je, naime, vojni helikopter nadletio područje na kojem se uništavaju kasetne bombe. Umorni radnici koji su trebali da unište avio-bombe prije odbrojavanja za detonaciju sjeli su da se odmore i popiju kafu i upravo tada iznad njihovih glava naletio je vojni helikopter i sledio im krv u venama.

Da ne bi pauze i kafe, detonacija koja bi odjeknula uništila bi i helikopter i posadu i desila bi se tragedija bez presedana. Oni koji su obavljali uništavanje, radnici koji su ponajmanje krivi, svakako bi za sva vremena i pri pomisli na "Čorbinu" pjesmu "Avionu slomiću ti krila" doživjeli stres, a oni koji su bili dužni da na sve moguće načine obezbijede taj bezbjednosno rizičan posao valjda bi konačno bili iza rešetaka.

O svemu onome što se dešava u Glamoču, rejonu oko njega, Republici Srpskoj i BiH u cjelini, posljedice će osjećati i ove i generacije koje dođu poslije nas.

Zemljište, voda i život u cjelini zatrovani su toliko da će zdrav život i zdravlje biti samno puki san. O povratku i životu na području Glamoča svi oni koji su nekada i pomislili da sanjaju, zauvijek moraju da se pozdrave sa tim snom.

A ako iko u ovoj sluđenoj zemlji ima još iole zdrave pameti, trebalo bi debelo da se zapita kamo svi oni koji su zaduženi za bezbjednost ove zemlje, zdravlje i život njenih stanovnika, guraju ovu zemlju.

Pomalo šaljivi događaj sa vojnim helikopterom, umornim radnicima i kafom trebalo bi da upali crvenu lampicu, kao znak da se ova zemlja upravo ovakvim odnosom prema barutu, municiji, bombama i oružju kreće u pravcu u kojem će vrlo brzo, ne samo helikopterima nego i svim avionskim letjelicama, biti rizično nadletjeti iznad nje.

Rizično živjeti u njoj, odavno je već postalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana