Graonićeva revizija

Vedrana Kulaga
Graonićeva revizija

Revizija invalidnina u Republici Srpskoj očigledno je proces koji je do sada najviše štete nanio istinskim ratnim vojnim invalidima, odnosno borcima koji su zarad slobode i odbrane otadžbine svoje živote stavili "na prvu liniju".

Mnogo puta invalidi su dizali glas i ukazivali na propuste koji su im se dešavali pred očima i koje su osjećali na sopstvenoj koži.

Postavlja se pitanje "koliko je vrijedan život"? S obzirom na trenutno stanje, reklo bi se nimalo, jer se pokazalo da postoje brojni korisnici invalidnina koji invalidninu ne zaslužuju, a koji su, i pored revizije, ostali njeni korisnici.

A bez prava na invalidninu ostali su ljudi bez ruku i nogu, teški ratni vojni invalidi.

Predstavnici Boračke organizacije smatraju da glavni krivac za to trenutno sjedi u fotelji pomoćnika ministra za boračko-invalidsku zaštitu RS i zove se Radomir Graonić, i sa tog mjesta, kao na eci-peci-pec, bira ko će ostati bez prava na invalidninu.

Kako je moguće da neko napravi propuste u okviru procesa revizije invalidnina i stambenog zbrinjavanja invalida u Srpskoj?

Jer, revizija invalidnina je trebalo da razotkrije one koji su imali lažna uvjerenja o stepenu i porijeklu invalidnosti, a na kraju se desilo da ti "lažni invalidi" i dalje uživaju sva prava, a istinski krpe "kraj s krajem" i traže istinu pred vratima zvaničnih institucija.

BORS zahtijeva smjenu Graonića i od toga, izričiti su, neće odustati.

Graonić je i sam najavio ostavku na svoju funkciju, zbog problema koje ima u odnosima sa BORS-om. Međutim, revizija invalidnina i pored toga ostaje trn u oku hiljadama boraca koji su se časno borili i koji treba da dobiju ono što im pripada. Jer, ona je pokazala da "lažni invalidi" imaju sva prava i beneficije naspram onih koji imaju vidljive dokaze za svoju invalidnost.

Da li će istinski borci ostvariti svoja zaslužena prava, a oni koji ta prava ničim ne zaslužuju ostati bez njih, ostaje da se vidi. Nadamo se da će odgovor na to pitanje biti "da" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana