Gradonačelnik

Goran Maunaga
Gradonačelnik

Dragan Čavić poželio je da na lokalnim izborima koji se održavaju iduće godine bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke opozicione koalicije sastavljene od PDP-a, DP-a i SRS-a.

Da ga se pita za još koju želju, on bi tome dodao i nadu da će se toj koaliciji, unutar koje su strujanja velika, pridružiti i SDS te da, naravno, na kraju on bude i izabran na poziciju gradonačelnika prestonice Republike Srpske. Ali od svega toga neće biti ništa. Prvo, Mladen Ivanić ima namjeru da za tu funkciju kandiduje potpredsjednika svoje stranke i najodanijeg sljedbenika njegovih ideja Branislava Borenovića. S jedne strane je Ivanić potpuno u pravu, jer, ma kakav Borenović bio, može da dobije više glasova od Čavića, s obzirom na njegov politički bekgraund i činjenicu da ni dobro upućeni u politička zbivanja u Banjaluci ne znaju dva člana gradskog odbora njegove partije.

Drugo, teško je povjerovati da će se SDS, poslije iskustva strašnih padova, prevara i poraza, opet odlučiti, kako reče jedan analitičar, "za put na smetljište umjesto na odlazak u svatove".

SDS nema nijednog realnog argumenta da pristupi koaliciji PDP - DP - SRS, ni na nivou RS ni na nivou grada Banjaluka, jer je to druga stranka po snazi u RS, a ni testni pokušaj pravljenja te koalicije na prošlim izborima nije urodio očekivanim plodom. Osim toga i Čavić i Ivanić su do sada u nekoliko navrata žestoko izigrali interese SDS-a.

I treće, Čavić nema nikakve šanse da bude izabran na mjesto gradonačelnika Banjaluke zbog hiljadu i jednog razloga.

Kolike su Čavićeve ambicije dovoljno govori da se čovjek koji je obavljao funkciju predsjednika Srpske kopa i rukama i nogama da zasjedne u fotelju gradonačelnika Banjaluke. Da li tako "ambiciozan" čovjek zaslužuje da dobije podršku, nisu sigurni ni u koaliciji koju Čavić pokušava pošto-poto da sklepa.

Logično bi bilo da se ozbiljan političar poslije funkcije gradonačelnika kandiduje za predsjednika, kao što je to učinio prvi čovjek Zagreba Milan Bandić. Zagreb je blizu, ali očigledno ne svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana