GMO strah

Veljko Zeljković

Nekom rat, nekom brat. Pokazalo se to još jednom i na ukrajinskoj krizi. Širom svijeta se sije jedno genetski modifikovano sjeme straha od strane onih kojih su u bezbjednoj ladovini, a što je dovelo do neviđene pomame za najmodernijim vojnim naoružanjem.

Ne pita se za cijenu. Poljska je potpisala ugovor za nabavku 32 borbena aviona “F-35”. Cijena sitnica, tričavih 4,6 milijardi dolara. I to bez PDV-a. Samo pilotska kaciga košta više od 400.000 dolara. I Finska je dogovorila kupovinu ovih aviona po cijeni od 9,4 milijardi dolara. Na spisku je i Njemačka koja je naručila američke “stelt” bombardere koji mogu da nose nuklearne projektile.  Tu je i Švajcarska, Belgija, Danska, Italija, Norveška, Španija, Češka, Rumunija i Holandija. Ove zemlje su na listi čekanja jer američka kompanija “Lokid Martin” jednostavno ne može da proizvede dovoljan broj aviona i zadovolji trenutnu potražnju.

Zbog toga je Stejt department odobrio prodaju i borbenih aviona “F-16” Bugarskoj za 1,67 milijardi dolara, a Poljska je nedavno potpisala ugovor sa Vašingtonom o kupovini 250 tenkova “Abrams”.  Da ne pominjemo koliko su SAD do sada isporučile i “donirale” oružja i samim Ukrajincima, pod oznakom “humanitarna pomoć”. Ovo sjeme GMO straha nije posijano samo Evropom. I Tajvan, kineski komšija, odlučio je da od SAD kupi jedan od najmodernijih sistema protivvazdušne odbrane “Patriot”. Čitav aranžman vrijedan 95 miliona dolara.

Jednostavno iz Vašingtona je, a uz asistenciju portparola iz Londona, posijano ovo opasno sjeme koje sve više zagađuje plodno zemljište i stvorena atmosfera kako će Rusi svojom čizmom pokoriti čitav svijet.

Sve pomalo liči na priču koju je svojevremeno plasirala i američka kompanija “Monsanto” kako bi zbog nedostatka hrane trebalo kupovati i sijati GMO sjemena ove moćne kompanije. I naravno koristiti i kupovati njihova “zaštitna sredstva”. Od posljedica ovih sjemena i “pesticida” i danas se oporavljaju u nekim od nerazvijenih zemalja.

U Vašingtonu i u “Lokid Martinu”, na čijem čelu se nalazi Merilin Hevson koju je američki magazin “Fortune” prije par godina proglasio najmoćnijom ženom svijeta, zadovoljno trljaju ruke i priželjkuju da situacija oko Ukrajine što duže potraje. Još da se malo podrgije situacija oko Kine i eto love do krova. Dil sa Australijom je već sklopljen oko isporuke i prodaje nekoliko nuklearnih podmornica.

Ukrajinska i polako režirana kineska kriza došla je kao kec na desetku SAD, koje se bore sa suzbijanjem visoke inflacije, uzrokovane prekomjernim štampanjem novca. Ovaj GMO strah sada se koristi samo za suzbijanje tih, što bi rekli ekonomisti, negativnih inflatornih kretanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana