Geler u glavi

Darko Momić

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, što je nešto ispravnija i korektnija formulacija za Željka Komšića nego nazivati ga hrvatskim članom Predsjedništva BiH, jer je nebrojeno puta pokazao da to nije, pokazao je prije dva dana da ne zaslužuje nikakav drugačiji naziv osim - šibicar.

 

I to šibicar u najpežorativnijem značenju kao sinonim za klošar, kokošar, dripac, uličar, mufljuz, pajac ili sitni hohštapler. Uostalom, ispred svakog od ovih termina samo stavite odrednicu “politički” i iznenadićete se koliko dobro pristaje uz lik i djelo nosioca “zlatnog ljiljana” na funkciji namijenjenoj legitimnom predstavniku hrvatskog naroda. Poslije manje od dva mjeseca na mjestu predsjedavajućeg, Komšić je počeo da dijeli “državničke” lekcije, a, u stvari, da na najgori mogući način ponižava i funkciju na kojoj se nalazi i državu koje su mu puna usta i sve one koji su glasali za njega. Kako drugačije nego poniženje i političko šibicarenje kojim je načinio nemjerljivu štetu samom Predsjedništvu BiH se može nazvati njegova reakcija na ovonedjeljno hapšenje bivšeg funkcionera Federalne uprave policije Edina Vranja prilikom ulaska iz BiH u Srbiju zbog optužbi za ratni zločin nad Srbima u Goraždu tokom proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Zar potez njegovih najbližih saradnika da zbog pomenutog hapšenja ambasadora Srbije u BiH putem telefona pozovu da “pređe na kaficu, jer će se u suprotnom naljutiti predsjednik” nije suprotan svim uzusima diplomatskog ponašanja i zar se takvim ponašanjem (da se pri tome uopšte ne zadržavamo na neustavnom terminu “predsjednik”) ne ponižava institucija na čijem čelu se, na sveopštu žalost, nalazi Komšić.

I ni po muke da se zadržao na tome, već je brže-bolje, valjda u namjeri da se prikaže većim srbijomrscem i srbomrscem od Emira Suljagića, otkazao učešće na velikom međunarodnom samitu povodom 60 godina od formiranja Pokreta nesvrstanih koji će u oktobru biti održan u Beogradu. Ko i kakvu korist će imati od tog njegovog poteza, on očigledno niti hoće, niti će imati potrebu da bilo kome objašnjava, jer političkim šibicarima, klošarima, kokošarima, dripcima, uličarima, mufljuzima, pajacima ili sitnim hohštaplerima je dovoljno da im isti takvi kao što je on kažu: “Nek si im rek'o”.

Ali to što je pokazao i potvrdio da mu pristaju svi navedeni “epiteti” nije ništa u odnosu na ono što je juče pokazao i potvrdio. A držanjem pridike njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koju je bez imalo uvijanja nazvao neobaviještenom, pokazao je da je izgubio kompas i definitivno potvrdio da mu je jedino hrvatsko što ima u sebi - geler - došao do mozga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana