Ganićeva pisanija

Željka Domazet
Ganićeva pisanija

Pismo ratnog člana Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, koji na duši ima nevine žrtve Dobrovoljačke ulice, a koje je odaslano aktuelnom bošnjačkom i hrvatskom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću, predstavnicima međunarodne zajednice i čelnicima FBiH, jasno govori da se BiH još zadugo neće izvući iz ratnog mraka i ludila.

Dok su druge zemlje bivše Jugoslavije uglavnom svoju ratnu prošlost i njene lidere stavile tamo gdje im je i mjesto, u BiH iz Sarajeva još uvijek glavnu riječ vode ljudi poput Ganića, Lagumdžije, Silajdžića, Komšića, Izetbegovića i inih tipova kojih bi se svaka zemlja koja iole drži do svog digniteta odavno odrekla i smjestila u istoriju ili iza rešetaka. Nedopustiva u svemu tome jeste i činjenica da ini predstavnici međunarodne zajednice koji bi trebalo ovoj sluđenoj zemlji i njenim narodima da pruže ruku spasa još uvijek slušaju i čitaju riječi i pisanija Ganićeva, umjesto da iza svojih debelih zidina i iz udobnih fotelja upozore Ganića i slične da ratne apetite zaborave zauvijek.

Suludo u ovoj sluđenoj zemlji djeluje i najvećim naivcima to da je Ganić prije petnaestak dana po ko zna koji put saslušan u Tužilaštvu BiH za zločine u Dobrovoljačkoj i da skoro neposredno poslije saslušanja piše pisma visokom predstavniku Valentinu Incku, njegovom zamjeniku Roderiku Muru i svim ambasadorima zemalja PIC-a i naređuje im da supervizija za Brčko ne smije prestati.

Da bi ova naredba bila još jača, ratni naredbodavac Ganić iz mračnog sarajevskog vilajeta naređuje svojim istomišljenicima u FBiH da ista naređenja i zahtjeve članicama PIC-a upute i oni, zahtijevajući da supervizija za Brčko bude produžena do ulaska BiH u Evropsku uniju.

Ko još uvijek drži do Ganićevog pisma i riječi, ne drži do ove zemlje koliko do lanjskog snijega.

Jasno je ko dan da je još na početku rata zakamuflirani "Jugosloven" Ganić od BiH pravio zemlju zločina po maskirnoj uniformi najbrojnijeg naroda, ali je nejasno i nedopustivo da ta ista zemlja zahvaljujući Ganiću i sličnima još uvijek ne skida ovu ludačku uniformu.

Budu li se u BiH i dalje slušale i čitale riječi i pisanija koja stižu sa okrvavljenih ruku i usana Ganićevih, neće joj se još zadugo dobro pisati.

Oni koji joj dobro misle, i žele dobro za svoju djecu, Ganića je već odavno trebalo da smjeste iza zatvorskih rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana