Fudbalski zločin i kazna

Darko Grabovac

To što su Bošnjaci progurali u internom dogovoru među fudbalskim poslenicima da “ljiljani” nikoga ne vrijeđaju, može da se shvati jer oni su se borili za tu i takvu zastavu, ali ostaje nejasno koji su to Srbi u takmičarskim i drugim organima FS BiH to prihvatili

Takmičarski organi Fudbalskog saveza BiH kaznili su Fudbalski klub Leotar sa 1.500 maraka, jer su njegovi navijači na utakmici sa Sarajevom istakli “transparent” dimenzija 42 puta 30 centimetara sa natpisom “Kosovo je Srbija”!

Obrazloženje je da političkim parolama nema mjesta na fudbalskim stadionima. Ako je tako po fudbalskim propisima iz Sarajeva, složićemo se da se i primjenjuju. Sporni transparent nije promakao službenim licima utakmice, te su i napisali prijavu.

Međutim, na tom istom meču svih 90 minuta na dijelu tribine na kojem su bili navijači Sarajeva stajala je ratna zastava takozvane Armije RBiH pod kojom su počinjeni mnogi zločini nad srpskim vojnicima i civilima u BiH.

Ona po internim, ali nigdje napisanim propisima kojih se, navodno, drže takmičarski organi FS BiH, nije sporna. Dakle, zastava pod kojom su se borili mudžahedini i bjelosvjetski džihad ratnici koljući srpski živalj po Ozrenu, Majevici i drugim djelovima BiH nema političku poruku niti koga vrijeđa. Pod tom istom zastavom su Naser Orić i njegova vojna klika harali srebreničkim selima sa srpskim narodom...

Isti amblem na rukavu su nosili i oni koji su etnički očistili Sarajevo puneći jamu Kazani srpskim leševima, čisteći srpsku Bradinu kod Konjica, koljući po  Derventi, Brodu, Novom selu i drugim dijelovima Posavine...

To je ona zastava pod kojom je Atif Dudaković naredio ubijanje i paljenje svega što je srpsko...

To što su Bošnjaci progurali u internom dogovoru među fudbalskim poslenicima da “ljiljani” nikoga ne vrijeđaju, može da se shvati jer oni su se borili za tu i takvu zastavu koja i danas stoji u kabinetu bošnjačkog člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ali ostaje nejasno koji su to Srbi u takmičarskim i drugim organima FS BiH to prihvatili. 

Svi se pravdaju internim dogovorom, navodno, klubova, takmičarskih organa i Komiteta za normalizaciju odnosa u FS BiH pod izgovorom da takmičenje ide a, u stvari, radi se o podaničkom odnosu fudbalskih predstavnika iz Republike Srpske prema Sarajevu zarad ličnih interesa i očuvanja fotelja!

Ako je parola “Kosovo je Srbija” politička, suludo je da su fudbalski organi pustili navijačima da mašu ratnim zastavama po stadionima.

Ne tako davno, rat na prostorima bivše Jugoslavije upravo je počeo na fudbalskom stadionu! Svi se sjećamo zagrebačkog “Maksimira”...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana