Fudbalska (ne)pravda

Darko Grabovac

Fudbalsko Sarajevo, što fudbalski klub što fudbalska čaršija, nikako da se pomiri sa činjenicom da je sve u vezi sa prekinutim susretom Premijer lige između Sarajeva i Borca kristalno čisto i da bi sve osim potvrđivanja odluke Takmičarske komisije FS BiH da se utakmica registruje 3:0 za Banjalučane bilo pogubno.

Nerazumljivi su pritisci da se Sarajevu omogući odigravanje nove utakmice ili da mu se bez borbe dodijele tri boda pa čak i prebacivanje fudbalske lopte na političko polje očigledno samo zato što je Borac iz Republike Srpske. I ćorav je vidio da su navijači "bordo" kluba prekinuli utakmicu utrčavajući na teren sa upaljenim bakljama.

Da nema nejasnoća oko primjene fudbalskih pravila, bar ne bi trebalo da ih bude, potkrepljuju i dopunski izvještaji službenih lica, koji su ugledali svjetlost dana. Delegat Radosav Kundačina iz Trebinja i glavni sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog do tančina opisuju situaciju. Iz njihovih izvještaja se može pročitati da policija nije mogla da isprazni tribinu sa navijačima Sarajeva kako bi utakmica bila nastavljena i da je iz bezbjednosnih razloga MUP Sarajevskog kantona predlagao prekid utakmice. Pa kome onda ljudi iz Sarajeva mažu oči i danima saopštenjima uvjeravaju javnost kako su svi uslovi za nastavak utakmice bili stvoreni.

Ostaje nejasno zašto je Apelaciona komisija FS BiH razvukla slučaj već skoro tri sedmice, ko je i na koji način izvršio pritisak na nju da pokušava zaobići ono što u prethodnim slučajevima bar kada je Borac u pitanju nije zaobilazila. Dva puta su Banjalučani drakonski kažnjavani kada su njihovi navijači utrčavali u teren protiv Željezničara. Ni tada nijednom fudbaleru iz Sarajeva nije dlaka sa glave falila, ali nisu željeli da se vrate na teren iz bezbjednosnih razloga i sve je bilo jasno. Dobijali su utakmice sa službenih 3:0.

Time su izbijeni iz rukava i onako mršavi aduti kluba sa Koševa koji tvrde da su tobož neki tamo dječačići željni pet minuta slave sve sa upaljenim bakljama utrčali u teren bez želje da ugroze igrače Borca.

Stav Borca da ne igra novu utakmicu ili da u slučaju oduzimanja tri boda istupi iz lige, ima podršku sportske i fudbalske javnosti ne samo u Srpskoj već i u BiH. O tome svjedoče i komentari na navijačkim forumima po brojnim internet portalima. Pravda i istina su na strani Banjalučana ma kakvu odluku u srijedu donijela Apelaciona komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana