Fašizam na FTV-u

Sandra Miletić
Fašizam na FTV-u

Saga se nastavlja. U najnovijoj epizodi urednik Bakir Hadžiomerović i novinari političkog magazina iliti serije "60 minuta" na Federalnoj televiziji odlučili su da nas još jednom iznenade, ovog puta svojom željom i namjerom da se u emisiji obračunaju sa, ni manje ni više, nego sa fašizmom i fašistima.

To su uradili na pravi "antifašistički" način, tako što su uz govor mržnje i klevete urednik i novinari te emisije, nazvali fašistima (sve uz emitovanje fašističkih simbola i uz melodiju antifašističke pjesme "Au caramela" Darka Rundeka) ličnosti iz javnog i političkog života koje im nisu po volji (čitaj Srbe i Hrvate).

Tako su uz već pomenute simbole i melodiju emitovane fotografije javnih ličnosti iz RS i BiH kojima se jasno sa javnog servisa FBiH svima njima imputira fašizam. Vrtjele su se u emisiji fotografije predsjednika RS Milorada Dodika, novoizabranog premijera Aleksandra Džombića, ministra pravde RS Džerarda Selmana, poslanika u Parlamentu BiH Dušanke Majkić i Ive Mire Jovića, direktora RTRS-a Dragana Davidovića, lidera dva HDZ-a Dragana Čovića i Bože Ljubića, Željka Kopanje i drugih javnih ličnosti, predstavnika isključivo srpskog i hrvatskog naroda.

Iz pomenutog se moglo zaključiti samo jedno: prema "60 minuta" fašisti su svi oni koji ne žele da prihvate ono što nudi i zahtijeva lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, pa neka su 100 puta antifašisti.

Ništa čudno ipak, jer za Zlatkove i Bakirove "dilove", a naročito za Bakirov "kredibilitet" i "moralnost" već se odavno zna širom BiH. Zna se i za svrhu pomenute emisije.

Dovoljno je ipak samo reći da pomenuta emisija koja ima naziv informativno-politička odavno to nije, već se pretvorila u humorističku, tačnije u prilično loš plagijat "Letećeg cirkusa Montija Pajtona".

Uostalom, samu suštinu ličnosti urednika Bakira Hadžiomerovića najbolje je opisao njegov neosporno duhoviti kolega, urednik "Slobodne Bosne" Senad Avdić: "Ina, Mol rok end rol".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana