Fantomska agencija

Željka Domazet
Fantomska agencija

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta BiH samo je jedan u nizu bezuspješnih projekata ove zemlje i institucija koje alavo troše novac poreskih obveznika, a da pritom niko, pa ni oni sami, ne vide rezultat toga.

Imajući u vidu činjenicu da za tri godine otkako postoji nije donijela nijednu preporuku da bi visoko obrazovanje išlo trasom kako akademska zvanja zahtijevaju, ne čudi to da različiti privatni fakulteti u BiH niču kao gljive poslije kiše i proizvode kvaziakademce.

Ne bez razloga, sa mnogobrojnim sumnjivim fakultetima počinju da se šale oni koji drže do svog digniteta i konstatuju da rade kao mjesne zajednice.

Kako je riječ o obrazovanju koje se stiče zahvaljujući novcu, a ne znanju neće biti čudo ako danas-sutra u BiH budemo imali više diplomaca nego što bi mogla podnijeti daleko veća zemlja od ove, koja je sve kriterijume srozala do temelja.

Zbog aljkavog odnosa onih koji su formirali instituciju koja ne radi ništa i ne preduzima ništa, nema sumnje da će BiH danas-sutra "postati bogata", ne samo problematičnom prošlošću, nego i obiljem diplomaca koji će nam garantovati sumnjivu budućnost.

Baš zbog činjenice da Agencija čiji je zadatak da ustanovi kriterijume i preporuke kuda i kako visoko obrazovanje treba da ide, ko i pod kojim uslovima može da osnova fakultete i stiče diplome, ne radi ama baš ništa, akademskoj zajednici u BiH ne piše se dobro.

Iako se niko ne sjeća nijedne preporuke ove Agencije bilo kojoj visokoškolskoj ustanovi, bez adrese i telefona zaposleni u ovoj instituciji dobro su zbrinuti.

Sa prozora veleljepne vile u Banjaluci imaju odličan pogled na studente koji tuda svakodnevno prolaze na fakultet, ali to njih očigledno ni ne zanima.

Zavaljeni u preudobne fotelje iz zdanja koje poreske obveznike mjesečno košta 10.000 maraka, životare.

Da im se to i te kako može, jer nema ko da ih kontroliše, doprinio je i samo direktor Agencije, koji se u ovoj godini tek nekoliko puta pojavio na radnom mjestu u Banjaluci.

Pa onda je jasno da nam ne preostaje ništa drugo do da zajedno dignemo glas protiv arčenja narodnih para zarad prodavanja magle iz fantomskih institucija, bez adrese i telefona...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana