Erdogan i amanet

Vedrana Kulaga Simić

Iako je prošlo dosta godina od kada je počela da se piše nova istorija BiH nekima, izgleda, još nije jasno da je nastupilo neko drugo doba na Balkanu u kojem je BiH zajednica dva entiteta - Republike Srpske i FBiH.

U redu onih kojima ni danas nije jasno kako ova zemlja izgleda je i turski premijer Tajip Erdogan kome je BiH navodno "ostavljena u amanet" i to ni manje ni više nego od strane Alije Izetbegovića!

Kakav amanet, kakav Izetbegović!

O čemu li je Erdogan razmišljao kad je izustio ovu rečenicu. Zar je BiH nečiji amanet?

Ko ima pravo da o BiH govori kao o begovini iz nekog davno prošlog vremena?

Turska je odavno poznata po tome da se neprestano miješa u unutrašnja pitanja BiH i daje sebi za pravo da kroji njenu sudbinu po svom nahođenju. Da kroji sudbinu koja ide, normalno, sasvim suprotnim putem od onog koji joj je Erdogan namijenio.

Turska je kroz riječi svog premijera još jednom potvrdila da i dalje pretenduje na BiH, da se smatra vlasnikom svih nas, kako su mislili i u vijekovima prije.

U cijeloj fatamorgani koju su Turci stvorili o BiH, ne žele da vide još jednu činjenicu, a to je Republika Srpska, kojoj patronat Turske i njene aspiracije na ove teritorije nikako ne trebaju.

Apsurdno je i to da je upravo Turska u nekoliko navrata osuđivala specijalne i paralelne veze između Republike Srpske i Srbije, a s druge strane dala sebi za pravo da uređuje BiH po svom nahođenju ili kako bi to turski premijer rekao "u amanet".

Nikoga ne treba da čudi to što je Erdoganova izjava naišla na osudu onog dijela BiH koji se zove Republika Srpska jer se radi o lošoj poruci za sve koji se trude da ova zemlja postane nešto.

Izjava turskog premijera nikome ne ide na ruku i ne nosi ništa dobro jer se kreće u suprotnom pravcu od onog kojim sada, kako tako, ide BiH. Pravcem koji vodi ka evropskoj porodici.

BiH je sada zemlja tri konstitutivna naroda i nacionalnih manjina, a Osmanlijsko carstvo davna prošlost. I neka tako i ostane. +++++++++++++++++++++++++++++++++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana